Телефонните измамници усложняват сценариите

STZAGORA.NET
*
По-характерни престъпления:
На 30.11.2016 г. в Първо РУ – Стара Загора се е явила 82-годишна жена, която заявила, че за периода от 14.00 ч. до 16.30 ч. на същата дата в станала жертва на телефонна измама. На домашния й телефон първо се обадила непозната жена, която е започнала да отправя закани и заплахи. Последвали обаждания от двама непознати мъже, които се представили за полицейски служители и съобщили, че в района има телефонни измамници, а в техен списък фигурира телефонният номер на възрастната жена. „Полицейските служители“ поискали от жената да хвърли през терасата на апартамента наличните в жилището й пари, за да заловят измамниците. След като била въведена в заблуждение, жената хвърлила сумата от 2218 лева. Образувано е досъдебно производство.

Бързи производства:
На 30.11.2016 г. в РУ – Казанлък е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу Х.Д., на 21 г., от с. Енина, за това, че на същата дата около 08.55 ч. по бул.”23-ти пехотен шипченски полк” е управлявал л.а. “Фолксваген Голф” след употреба на наркотично вещество – канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 30.11.2016 г. в РУ – Чирпан е започнато бързо произоводство срещу П.П., на 29 години, от гр. Ловеч, за това, че на 30.11.2016 г. около 02.45 ч. на АМ „Тракия“ е управлявал л.а. „Рено“ след употреба на алкохол с концентрация 1,36 промила, установено с техническо средство. На км. 159 в посока гр. Бургас водачът е изгубил управление над МПС-то, което е напуснало пътното платно и се е преобърнало.

Разкрити престъпления
В бюлетин № 330/24.11.2016 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена кражба на телевизор и 2 таблета от къща в с Калояновец, общ. Стара Загора. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Второ РУ – Стара Загора е установено, че извършител на деянието е 36-годишната М.Р. от Пловдив. Същата е разпитана и освободена, а вещите, обект на престъплението, са предадени с протокол за доброволно предаване.
#junбутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн