Полицията разби нарколаборатория в Стара Загора – бюлетин

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления:
На 9.11.2016 година от служители на сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ – Стара Загора е извършена проверка на получена информация за обособена инсталация за производство на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, в жилище, намиращо се в Стара Загора на ул.”Кольо Ганчев”, собственост и обитавано от 28-годишната Р.Д. от Стара Загора и Г.Г., на 33 г., от Бургас, криминално проявен, осъждан и обявен за общодържавно издирване като подсъдим по наказателно дело. При извършени в жилището процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, са намерени и иззети нарктотични вещества, прекурсори и химически вещества за производство на синтетични наркотици – метамфетамин във вид на кристали, около 50 гр., метамфетамин база – около 100 гр., таблетки с надпис „Cirus“ – около 72 гр., марихуана – около 79 гр., червен фосфор на прах – около 900 гр., фосфорна киселина, около 6 литра ацетон и др. Намерени са и са иззети също ралични колби, фунии, маркучи с различна дължина, цедки, чашки и 3 стъкленици с остатък от кафяво смолисто вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Р.Д. е задържана за срок до 24 часа, а на Г.Г. с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража за срок от 72 часа”. Работата по доказване на цялостната престъпната дейност на лицата продължава.

Бързи производства:
На 10 ноември в Първо РУ – Стара Загора е започнато бързо производство срещу 17-годишно непълнолетно момиче от Стара Загора за това, че на същата дата е направила опит да отнеме дрехи от магазин, намиращ се в голям търговски обект в Стара Загора. Същата е влязла в пробната на магазина, облякла е дрехите и е направила опит да излезе с тях, без да ги заплати. Задържана е в Първо РУ – Стара Загора за срок до 24 часа.

На 7 ноември в РУ – Казанлък е започнато бързо производство срещу Г.С., на 21 г., от с. Тулово, общ.Мъглиж, за това, че на 7 ноември в Казанлък, в района на КПП „Изток“, е държал наркотични вещества – цигара, съдържаща марихуана, 0,20 гр., полиетиленов плик, съдържащ 15 топчета марихуана, 6,69 гр. и полиетиленов плик, съдържащ амфетамин, 2,93 гр. Лицето е задържано зас рок до 24 часа.

На 7 ноември в РУ – Казанлък е започнато бързо производство срещу 18-годишната Н.Т. от Казанлък за това, че в района на КПП „Изток“ е държала наркотично вещество – марихуана с тегло, 0,56 гр. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:
На 10 ноември в Първо РУ – Стара Загора се е явила 77-годишна жена, която е заявила, че за времето от 17:00 ч. на 9 ноември до 08:00 ч. на 10 ноември неизвестен извършител противозаконно е отнел собствения й л.а.”Опел Кадет”. Автомобилът е бил паркиран на ул. “Хан Аспарух”. Образувано е досъдебно производство.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн