Напушен с канабис водач задържаха на Автогара – Стара Загора. Две катастрофи в региона

STZAGORA.NET
*
Бързи производства:
На 05.11.2016 г. в Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство, срещу К. К., на 48 г., от гр. Стара Загора, затова че на 05.11.2016 г., около 04,15 ч., в гр. Стара Загора, по ул. “Ген. Столетов”, е управлявал л.а “Шевролет Круз” след употреба на алкохол – 1.25 промила, установено с техн. средство.

На 05.11.2011 г. в 21.50 ч., полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора, е спрял за проверка източно от двора на Автогара – Стара Загора л. а. “Мерцедес”, управляван от Ч. Н., на 22 г., от гр. Казанлък. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело употреба на канабис. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 3 от НК, а Ч. Н. е задържан за срок до 24 часа.

Пътно-транспортни произшествия:
На 05.11.2016г. около 16.05 ч. по път IV–56012 се е движел л.а. “Фолксваген Голф”, управляван от 20-годишна жена от Казанлък. На около 500 м преди с. Скобелево, общ. Павел баня, поради движение с несъобразена скорост водачката губи контрол над автомобила, който напуска пътното платно в ляво по посока на движението си, блъска се в крайпътна канавка и циментово мостче и се преобръща. В резултат на настъпилото ПТП водачката е получила комоцио, а возещият се на предна дясна седалка 18-годишен младеж от гр. Сопот е получил фрактура на долната челюст и охлузни рани по тялото. Двамата са откарани във ФСМП – Казанлък, където младежът е обслужен амбулаторно и освободен, а жената е настанена за наблюдение в хирургично отделение при МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. Тествана е за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 05.11.2016 г. около 10.00 ч. в с. Калояновец, общ. Стара Загора, по път 66037, на кръстовището с пътя за с. Михайлово, в посока юг, се е движел л.а.”Сузуки“, управляван от 59-годишен водач от Стара Загора. При маневра „завой наляво“ автомобилът удря движещия се в посока север л.а. “Фолксваген“, управляван от 39-годишен неправоспособен водач (с изтекъл срок на валидност на СУМПС) от Стара Загора. Вследствие на настъпилото ПТП водачът на л.а. „Сузуки“ е получил травма на главата. Настанен в УМБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Водачът на л.а. „Фолксваген“ е получил фрактура на левия крак и е настанен в УМБАЛ – Стара Загора, също без опасност за живота. В сектор „Пътна полиция“, ОМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство.
#споделяне на връзка


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн