Задържаха телефонни измамници от Горна Оряховица, действали в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления:
На 3 ноември от служители на сектор ПКП при ОДМВР – Стара Загора, съвместно със служители на ОДМВР – Велико Търново и РУ – Горна Оряховица, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на телефонните измами. В хода на операцията в къща, намираща се в Горна Оряховица, в момент на извършване на телефонна измама на територията на Стара Загора са задържани лицата: А.З., на 33 г., и Т.П., на 20 г., от Горна Оряховица. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени и иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, компютърна конфигурация и парични суми. Установено е, че лицата са съпричастни към извършена на 2 ноември в Стара Загора телефонна измама по схема „освобождаване на колет и даване на капаро“, при която е отнета сумата от 1000 лв. В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство, а А.З. и Т.П. са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Бързи производства:
На 3 ноември на път от гр.Гурково за местността “Катуна”, в землището на с.Конаре, служители на Участък – Гурково са извършили проверка л.а.”Форд Транзит”, управляван от М.А., на 38 г. от гр.Гурково. В лекия автомобил са пътували Д.М., на 36 г., от гр. Гурково и двама непълнолетни младежи. При извършена проверка в товарната част на автомобила са открити три кубични метра дърва за огрев от дървесен вид “зимен дъб” без документ, доказващ законния им произход, а в купето на автомобила – моторен трион. По случая е образувано бързо производство. Лицата са задържани за срок от 24 часа в РУ – Казанлък. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления:
На 3 ноември на тел.112 е получен сигнал от 37-годишен мъж от София, който заявил, че за времето от 22:30 ч. на 2 ноември до 07:10 ч. на 3 ноември неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство, е отнел 2 фара от л.а. “Порше Карера”. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ – Стара Загора.

На 3 ноември във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал от 52-годишен мъж за това, че за времето от 09:00 ч. до 10:30 ч. на 3 ноември неизвестен извършител, чрез разбиване на стъкло на задната лява врата на л.а.”Фолксваген”, е извършил кражба на мъжка чанта с намиращи се в нея лични документи и сумата от около 1000 лв. Автомобилът е бил паркиран до портала на Локомотивното депо. По случая в Второ РУ – Стара Загора е заведено досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК.
#vikknov

бутон за сайт


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн