Задържаха гълъбовец, убил кучето на свой съгражданин

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 7 септември в РУ – Гълъбово се е явил 36-годишен мъж, който е заявил, че на 1 септември около 7:00 ч. на площадка в близост до кафе-аперитив неизвестен извършител е умъртвил с удари с твърд предмет кучето му, порода „Хъски“. По случая в РУ – Гълъбово е започнато досъдебно производство. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – Ж.А., на 60 г., от Гълъбово. Същият е задържан за срок до 24 часа РУ – Гълъбово. Работата по случая продължава.

В бюлетин № 248 на ОДМВР – Стара Загора от 4 септември е отразено съобщение, че неизвестно лице е увредило надгробни плочи в гробищния парк на с. Гита, за което е образувано досъдебно производство. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – П.У. на 27 години от с. Самуилово, общ. Ст. Загора, едно малолетно и две непълнолетни момчета от с. Гита. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления
На 7 септември в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение от 29-годишна жена от Стара Загора за извършена кражба на мобилен телефон. На място е установено, че за времето от 12,30 ч. до 16,30 ч. неизвестен извършител, чрез сваляне на комарник на прозорец на първия етаж, е проникнал в жилището на потърпевшата и е извършил кражба на телефонния апарат. Образувано е досъдебно производство.

На 7 септември във Второ РУ – Стара Загора се е явил 49-годишен мъж, който заявил, че за времето от 5 септември до 6 септември от ферма за отглеждане на животни в с. Маджерито, общ. Стара Загора, негова собственост, неизвестен извършител е извършил кражба на две крави и две юници. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 7 септември около 11.30 ч. по бул. “23-ти пехотен Шипченски полк” в Казанлък се е движел 67-годишен велосипедист. Поради неспазване на достатъчно странично разстояние при разминаване същият се удря в отворената предна лява врата на паркиран л.а. “Фолксваген Голф”, управляван от 39-годишна водачка от с. Шейново. Вследствие на удара велосипедистът е паднал и е получил комоцио. Откаран е и е оставен за наблюдение в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

На 8 септември около 00:05 ч. на автомагистрала „Тракия“ в посока запад-изток, на километър 185, се е движил л.а. „Сеат Кордоба“, управляван 40-годишен неправоспособен водач от Нова Загора. Същият извършва движение на заден ход в лентата за навлизане в автомагистралата и удря движещия се в средната лента за движение т.а. „Волво“ с прикачено полуремарке, управляван от 33-годишен водач от гр. Чепеларе. В резултат на настъпилото пътно-транспортното произшествие е пострадала возещата се отпред в лекия автомобил 42-годишна пътничка, която е получила фрактура на левия крак. Откарана е за преглед и е оставена за лечение в УМБАЛ – Стара Загора. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

Съобщение:
На 30.08.2016 г. по инициатива на близките му е обявен за общодържавно издирване 40-годишният Ж Ж. от Гълъбово. Същият е напуснал дома си на 25.08.2016 г. и се е намирал в неизвестност за продължителен период от време. Случаят доби широк обществен отзвук чрез медиите и социалните мрежи. В резултат на проведените издирвателни мероприятия на 06.09.2016 г. лицето е издирено на територията на друга областна дирекция в страната, за което са уведомени близките му.

Бързо производство
На 7 септември в РУ – Казанлък е започнато бързо производство срещу А.З., на 30 г., от с. Ягода, общ. Мъглиж, за това, че на същата дата около 14:00 ч., по четвъртокласен път № 66622 от с. Бузовград към с. Розово е управлявал л.а. “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол с концентрация 1.97 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 7 септември в сектор “Пътна Полиция” при ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо производство срещу Й.С., на 34 г., от Стара Загора, за това, че на 5 септември около 14.00 ч. по бул. “Цар Симеон Велики” в Стара Загора, на кръстовището с ул. “Одринска Епопея”, е управлявал л.а. “Ауди А4″ без да притежава СУМПС, в едногодишния срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение.

На 8 септември в ОДМВР – Стара Загора е започнато бързо производство срещу Д.Т., на 20 г., от Стара Загора, за това, че на същата дата около 00,50 ч. на пл. “Берое”, до дом № 2, е управлявал л.а. “Фолксваген Голф” след употреба на упойващи вещества – амфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.
#svz

социални бутони


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн