82-годишен водач блъсна жена на пешеходна пътека в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Пътно-транспортни произшествия
На 16.08.2016 г. около 09.30 ч. в Стара Загора по ул. “Генерал Столетов” в посока изток се е движел л.а. „Опел Астра“, управляван от В.К., на 82 години, от гр. Крън. На кръстовището с ул. “Цар Иван Асен II”, на пешеходната пътека, не пропуска и блъска преминаващия пешеходец – жена на 70 години от Стара Загора. В резултат на удара жената е получила контузия на дясната подбедрица. Обслужена е в ЦСМП – Стара Загора и е освободена без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. Съставен му е акт по ЗДвП.

На 16.08.2016 г., около 13:30 ч., по път ІV-66624 от гр. Казанлък за с. Розово, общ. Казанлък, се е движил мотоциклет “Априля Леонардо 150″, управляван от неправоспособна 29 годишна жена от с. Енина, общ. Казанлък. На около 1 км. преди с. Розово, на ляв завой, поради движение с несъобразена скорост, същата губи контрол над мотоциклета, който пада на пътното платно. В резултат на падането водачката е получила комоцио, разкъсно-контузни рани в областта на лицето и лявата ръка. Откарана е във ФСМП – Казанлък, където след преглед е настанена в МБАЛ – Стара Загора със съмнение за получена черепно-мозъчна травма, с опасност за живота. Возещата се зад нея жена на 28 г. е получила охлузвания на лява ръка и ляво рамо. Обслужена е амбулаторно във ФСМП – Казанлък и е освободена, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

На 16.08.2016 г., около 08.35 ч., в гр. Казанлък по бул. “23-ти пехотен шипченски полк”, в посока изток, се е движил лек автомобил, неустановена марка и модел, който е блъснал пресичащ пътното платно пешеходец на 79 години от с. Александрово, общ. Павел баня. Автомобилът не е спрял, а е продължил движението си и е напуснал местопроизшествието. В следствие на удара пешеходецът е получил охлузвания на лявата ръка и натъртвания по корема и гърба. Откаран е във ФСМП – Казанлък, където е обслужен амбулаторно и освободен, без опасност за живота. Работата по издирване на автомобила и водача продължава.

Разкрити престъпления
На 16.08.2016 г., около 03:40 ч., в гр. Стара Загора, на ул. “Богдан”, служители на сектор “Пътна полиция”, ОДМВР – Стара Загора, са спрели за проверка л.а. “Опел Вектра”, управляван от А. А., на 38 г. Установено е, че водачът не притежава СУМПС и че управлява автомобила в едногодишния срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 16.08.2016 г., след получен сигнал в ОДМВР – Стара Загора от служител на “EVN – електроразпределение” ЕАД, КЕЦ “Загоре”, от служители на ОДМВР – Стара Загора е извършена проверка и е установено неправомерно присъединяване към електро-преносната мрежа на две къщи, намиращи се в с. Хрищени, общ. Стара Загора, на ул.”Спартак”. По случая са образувани досъдебни производства срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 234в от НК.
#uic


бутони за споделяне


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн