Откраднаха 9000 евро от кола в Стара Загора. Задържаха 16-годишен с неплатено уиски в магазин

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 3 май в 21,40 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получен сигнал за задържано лице в магазин, намиращ се на ул.”Св. Княз Борис І”. Пристигналият полицейски екип установил, че задържаното лице е 16-годишен младеж от Стара Загора. В него е намерена бутилка уиски на стойност 36,99 лв., която не е била заплатена на касата на магазина. Образувано е бързо полицейско производство.

По-характерни престъпления
На 3 май в 06,50 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 36-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 00,00 ч. на 2 май до 6,40 ч. на 3 май неизвестен извършител, след като счупил предното дясно стъкло на л.а.”Фолксваген Туарег” и взломил автомобилна жабка, отнел дамско портмоне, съдържащо СУМПС и сумата от 9000 евро. Автомобилът е бил паркиран в кв.”Зора”. Образувано е досъдебно производство.

На 3 май в РУ – Раднево се явил 64-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 23,00 ч. на 1 май до 10,20 ч. на 2 май неизвестно лице противозаконно е отнело л.а.”ВАЗ 21013”, паркиран на ул.”Люляк” в с.Сърнево. В 17,10 ч. на същата дата е получено съобщение от кмета на с.Сърнево, че автомобилът е намерен изоставен източно от църквата в селото. Образувано е досъдебно производство.

На 3 май в 13,50 ч. в РУ – Раднево се явил 22-годишен мъж, който заявил, че на 2 май на ул.”Тачо Даскалов” в Раднево неизвестно лице е извършило кражба на велосипеда му. Образувано е досъдебно производство.

Бързи полицейски производства
На 30 април на кръстовището на ул.”Христо Ботев” и ул.”Преслав” в гр.Казанлък, екип на РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а.”Мерцедес”, управляван от 20-годишния Ф.И. от същия град. В хода на проверката е установено, че Ф.И. е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние. Образувано е бързо полицейско производство.

На 3 май около 16,50 ч. на кръстовището на бул.”Св. Патриарх Евтимий” и бул.”Цар Симеон Велики” в Стара Загора екип на Първо РУ е спрял за проверка л.а.”Фолксваген Туарег”, управляван от 36-годишната И.Н. Същата е отведена в сектор „Пътна полиция”, където е тествана с техническо средство за употреба на наркотични вещества, което отчело наличие на канабис. На И.Н. е съставен акт по ЗДвП и е издаден талон за кръвна проба. Задържана е за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.

На 4 май около 00,20 ч. в кв.”Индустриален” на Казанлък екип на РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а.”Опел Астра”, управляван от 23-годишния И.Ч. от същия град. В хода на проверката, водачът доброволно предал цигара, съдържаща около 1 г суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на марихуана. И.Ч. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.
#gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн