Задържаха четирима старозагорци, влезли в саморазправа с полицейски екип при неизпълнение на полицейско разпореждане

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 02.04.2016 г. около 02.10 ч. екип на група “ООР” при 02 РУ – Стара Загора, в района на бензиностанция, намираща се на ул. “Витоша”, спира за проверка л.а. “Фолксваген Голф”, собственост и управляван от М.Г., на 33 г., от Стара Загора, и пътник Т.И., на 35 г, също от Стара Загора. При проверката лицата от автомобила отказват да изпълнят издадените полицейски разпореждания, като влизат в саморазправа с полицейските служители и нанасят удари по лицето на единия служител и по гърба на другия. На място са се намирали и други 2 лица – Г.Г., на 26 г. и А.Г., на 24 г. които също са се намесили в саморазправата с полицейските служители. След оказано съдействие на полицейския екип лицата са задържани. Във 02 РУ – Стара Загора срещу тях е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 2 от НК. При извършено претърсване и изземване по реда на НПК в лекия автомобил “Фолксваген Голф” е намерено пликче от целофан с намиращо се в него бяло кристалообразно вещество, около 4 грама, което при направения полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. Образувано е досъдебно производство по чл.354а от НК. При тестване на водача М.Г. с “Алкотест дрегер 7510″ е установено, че същият управлява лекия автомобил под въздействието на алкохол с концентрация 1.41 промила. Взета му е взета е кръвна проба за медицинско изследване. Образувано е бързо производство. М.Г. и Т.И., Г.Г. и А.Г. са задържани за срок до 24 часа във 02 РУ – Стара Загора. Работата по случая продължава.

На 01.04.2016г. около 16.00ч. във 02 РУ – Ст.Загора се е явило 14-годишно момче от гр. Ст.Загора, което е заявило, че в двора на ОУ «Георги Райчев» неизвестно лице му е отнело със сила мобилен телефон «Леново». По случая е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените мероприятия от служители на 02 РУ – Ст.Загора е установен извършителят на деянието – И.А. на 17 г. от Ст.Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 02.04.2016г., около 17.15ч., в гр. Ст.Загора по бул. „Славянски”, в посока изток-запад се е движил мотоциклет „Ямаха”, управляван от 44-годишен мъж от гр. Ст.Загора, който на кръстовището с ул. „Руски” губи управление, пада от мотоциклета и с тялото си се удря в изчакващият на кръстовището за ляв завой от посока „изток” на бул. „Славянски” в посока „север” по ул. „Руски” лек автомобил „Ланчия”, управляван от 48-годишна старозагорка. Пострадалият мотоциклетист е обслужен амбулаторно и е настанен в УМБАЛ – Ст.Загора, в отделение по неврохирургия, с комоцио и първоначална загуба на съзнание, без опасност за живота. Водачката на лекият автомобил е тествана за наличие на алкохол в кръвта, като отчетеният резултат е 0,12 промила концентрация на алкохол в кръвта. Поради състоянието му, мотоциклетиста не е тестван на място за употреба на алкохол. Възложено е вземане на кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство.
#svz

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн