Група за политически натиск, ръководена от професионални леви функционери, дестабилизира Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Неформалната група “Да запазим Бедечка” излезе далеч от очертанията на собственото си предназначение. Зад благовидния предлог на борба за повече паркове и зеленина в Стара Загора постепенно се очерта истинската й цел: дестабилизиране на гражданското общество в Стара Загора чрез настройване на общественото мнение срещу един полезен за развитието на града проект.

Ескалира фразеология на нетърпимост към всякакво мнение, различно от “генералната линия” – запазване в целия му обем на обширен терен в източната част на Стара Загора, равен по площ на градски център – абсолютно неприемлива теза от гледна точка на логиката на развитие на града.

Това поведение на групата, ръководена от политолога Първан Симеонов от София, изпълнителен директор на базираната в столицата социологическа агенция “Галъп интернешънал болкан”, към този момент я определя еднозначно като група за остър политически натиск. Обект на този натиск са легитимно избраните органи на местното самоуправление в Стара Загора.

В “окръжно”, разпространено чрез социалните групи, бяха издигнати ултимативни искания от рода на “Общината да бъде така добра да не…”, “Общината трябва да…”, “Никакви половинчати решения не са приемливи…”, “кметът Тодоров трябва отново да…”.

В пряк текст бе поднесена формулата “недоволство, добиващо застрашителни размери” – очевидната цел на групата за политически натиск.

Кой стои зад всичко това? Разследване на “Бивол” (bivol.bg) от 2012 г. сочи следното за оглавяваната от Първан Симеонов социологическа агенция:

„Галъп Интернешънал“ всъщност е агенцията на социoлозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, известни като „кънчовците“. В правния мир тя не се казва „Галъп“, а „БОЛКАН БРИТИШ СОШЪЛ СЪРВЕЙС“ (ББСС). Това, което свързва фирмата на българите с оригиналния GALLUP, е членството им в Асоциацията “Галъп Интернешънал”.

От фирмата Gallup Inc., основана от Джордж Галъп в САЩ обаче твърдят категорично, че „ББСС“ незаконно експлоатира името им в България, за което водят съдебни дела.

От казаното можем да направим следното заключение:

Свидетели сме на развитието и ескалацията в Стара Загора на добре замислен политически проект, ръководен от професионални леви функционери и опитни манипулатори на общественото мнение. Целта на този проект е създаване на огнище на политическо напрежение в един от големите български градове, което, ако обстановката позволява, да обхване и други региони.

Ще позволи ли Стара Загора това да се случи? Ще позволим ли червените Кънчовци и Симеоновци да определят какво да става в града ни и да редят нещата според собствените си интереси? Ще позволим ли от Стара Загора да тръгне вълна на дестабилизация, която може да обхване цялата страна?
#junсоциални мрежи

1 коментар on “Група за политически натиск, ръководена от професионални леви функционери, дестабилизира Стара Загора”

  • Христо wrote on 15 март, 2016, 9:07

    Кариерата на Първан Симеонов тръгна от ВМРО, все пак!Партия, която далеч не е от левия спектър!

Напишете коментар


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн