78-годишна старозагорка – излъгана с 8000 лева по телефона. Разбиха фризьорски салон – бюлетин

STZAGORA.NET
*
Бързи полицейски производства
На 1 март в сектор „Пътна полиция” – Стара Загора е започнато бързо полицейско производство срещу неправоспособния П.А на 41 години от гр.Балчик за това, че около 17,00 ч. на същата дата по ул.”Единство” в Стара Загора е управлявал л.а.”Ауди А6” след употреба на алкохол – 2,21 промила, установено с техническо средство. На П.А. е съставен акт по Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване. Същият е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.

Разкрити престъпления
На 26 февруари в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за кражба от хранителен магазин, намиращ се в с.Пчелиново, общ.Гурково. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са 62-годишният С.Д. от с.Мусачево, общ.Гълъбово, и 34-годишният С.С. от гр.Гълъбово. При последвалите процесуално-следствени действия (претърсване и изземване) на адреси, обитавани от лицата, са установени част от инкриминираните вещи, а в л.а.”Опел Корса”, ползван от С.Д., са намерени и иззети самоделно оръжие, газов пистолет, пневматична пушка и 5 ловни патрона. С.Д. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък, а С.С. към момента се укрива. Работата по документиране и разкриване цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

По-характерни престъпления
На 1 февруари около 08,00 ч. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за разбит фризьорски салон, намиращ се в кв.”Казански”. На място е установено, че за времето от 19,00 ч. на 29 февруари до 07,00 ч. на 1 март неизвестен извършител, след като взломил входната врата на салона, проникнал в него и извършил кражба на две машинки за подстригване на стойност около 600 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 1 март в 20,15 ч. в Първо РУ – Стара Загора се явила 78-годишна старозагорка, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 16,15 ч. на същата дата на домашния й телефон се обадило непознато лице, което й съобщило, че синът й е пострадал при токов удар и трябва да му се направи спешна операция. Малко по-късно пред входната врата на жилището си възрастната жена предала сумата от 8000 лв. на непознат мъж. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 1 март около 14,00 ч. по път І-6 в посока запад-изток се е движел т.а.”Ситроен Джъмпер” със словенска регистрация, управляван от 20-годишния Я.Т. от Асеновград и пътник 18-годишен младеж от с.Шейново. На км.311+450, на път с две ленти за движение в едната посока, от дясна лента извършва маневра „завой наляво”, без да пропусне движещия се успоредно на него л.а.”БМВ”, управляван от 22-годишен мъж от Казанлък. Настъпва ПТП, при което товарният автомобил се преобърнал на пътното платно. Двамата водачи и пътникът са настанени в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.
#бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн