Задържаха двама, разбили хранителен магазин в Чирпан и откраднали пари от касата

tcsSTZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 13 януари в 03,45ч. в РУ – Чирпан е получено съобщение, че две лица разбиват хранителен магазин на ул.”Братя Даскалови”. На място е установено, че е взломена входната врата на магазина и е извършена кражба на монетник на касов апарат с неустановена сума пари. От проведените оперативно–издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са Т.Х. на 29 години и А.Т. на 58 години, и двамата от Чирпан. В хода на работата по случая е установено, че двете лица са извършители на още една домова кражба в града.

На 13 януари във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършена кражба на мобилен телефон от училищна стая в СОУ „Христо Смирненски”. В резултат на проведените мероприятия е установено, че извършител на деянието е 13-годишно момче, ученик от същото училище.

На 14 януари в 04,20 ч. екип на Първо РУ – Стара Загора е извършил проверка в игрална зала, намираща се на бул.”Митрополит Методи Кусев”. В хода на същата е установено, че 28-годишната С.П. от Стара Загора притежава наркотични вещества. С.П. е съпроводена до Първо РУ – Стара Загора, където след извършен личен обиск у нея са открити 6 пакетчета с белезникаво кристалообразно вещество, 3 капсули с жълто прахообразно вещество, 6 жълтеникави топчета, всички реагиращи на хероин. Лицето е задържано за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 януари от служители на 02 РУ – Стара Загора са извършени процесуално–следствени действия (претърсване и изземване) в къща, намираща се на ул.”Витоша”, обитавана от 34-годишния С.С. В хода на мероприятията е намерено и иззето найлонов пликче, съдържащо 1 г белезникаво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. С.С. и намиращият се в къщата А.А. на 30 години от Чирпан са задържани за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари в 19,20 ч. в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение за нанесен побой в с.Калояновец. Пристигналият на място полицейски екип установил 56-годишен мъж с контузни рани на главата. След проведени бързи оперативно–издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на деянието – В.М. и Е.Е. (на 23 и 24 години), и двамата от с.Калояновец. Пострадалото лице е прегледано в ЦСМП – Стара Загора и освободено без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари от служители на Първо РУ – Стара Загора са извършени процесуално–следствени действия (претърсване и изземване) в апартамент, намиращ се на ул.”Хрищян войвода”, обитаван от 63-годишната Г.Е. В хода на мероприятията са намерени и иззети 24 полиетиленови плика с по 20 къса саморъчно свити цигари без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари от служители на Второ РУ – Стара Загора са проведени процесуално–следствени действия на „Руски пазар”, намиращ се в кв.”Казански”. В хода на същите е установено, че на две търговски маси, стопанисвани от 45-годишните М.М. и Д.Д., се продават стоки със защитени търговски марки без съответното съгласие на притежателя им. Образувани са досъдебни производства.

По-характерни престъпления
На 14 януари в 04,37 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба на сумата от 140 лв., дебитна карта и 1 ваучер за пазаруване на стойност 2 лв. от апартамент, намиращ се на ул. ”Райна Княгиня”. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари в 07,23 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба от апартамент, намиращ се на ул.”Стефан Караджа”. След проведени процесуално–следствени действия е установено, че неизвестно лице е проникнало през вратопрозорец на терасата на жилището и е извършило кражба на сумата от 900 лв. и лични документи. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари в 08,19 ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че в периода от 30 декември 2015 г. до 14 януари неизвестен извършител, след като разбил фазер на таван, проникнал в пункт за изваряване на ракия, намиращ се в с.Горно Изворово, и извършил кражба на два медни капака и четири медни лули. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари в 08,29 ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 13 януари до 08,00 ч. на 14 януари неизвестен извършител, след като разрушил таван и хънтър, проникнал в хранителен магазин, намиращ се на ул. ”Триглав” в с.Тъжа, и извършил кражба на неустановено количество хранителни продукти, алкохол и пари. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари в 08,38 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба от апартамент, намиращ се на ул. ”Т. Пъндев”. На място е установено, че за времето от 20,00 ч. на 13 януари до 08,00 ч. на 14 януари неизвестен извършител, след като използвал ключ, оставен под изтривалката пред входната врата, проникнал в жилището и извършил кражба на сумата от 40 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари в 19,50 ч. в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение за кражба на вещи от МПС, паркирано на ул.”Димитър Караджов”. Пристигналият на място полицейски екип установил, че около 19,00 ч. на същата дата неизвестен извършител проникнал в л.а.”Мерцедес” и извършил кражба на две дамски чанти, лични вещи и сумата от 70 лв. и 21 евро. Образувано е досъдебно производство.

На 14 януари в РУ – Гълъбово се явил 38-годишен мъж от с.Трояново, който заявил, че за времето от 08,00 ч. до 15,30 ч. на 17 декември неизвестно лице, след като използвало подбран или подправен ключ, извършило кражба на студозащитно работно облекло от шкаф в участък „Верижни машини” при рудник Трояново 3 – с.Медникарово. Образувано е досъдебно производство.
#tcsnov

бутони за споделяне

Напишете коментар


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн