Разкриха телефонен измамник, друг ужили жителка на Еленино с 1200 лв.

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 16 септември 2015 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършена телефонна измама по схема „доставка на климатици”, при която 79-годишна старозагорка е предала сумата от 3000 лв. на непознато за нея лице. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено лицето, получило парите от възрастната жена – П.П. (53 г.) от Варна. Същият е привлечен в качеството на обвиняем, а работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 12 януари екип на РУ – Чирпан е извършил проверка в къща, намираща се на ул.”Рила” в с.Гранит, община Братя Даскалови, обитавана от 56-годишната С.И. В хода на проверката С.И. доброволно е предала 0,6 кг ситно нарязан тютюн, 20 плика с по 20 къса ръчно правени цигари, 550 гилзи за цигари и 6 машинки за пълнене на цигари. По случая се извършва проверка.

По-характерни престъпления
На 12 януари в 09,10 ч. на телефон 112 е постъпил сигнал за горяща къща в с.Бяло поле, община Опан. При извършен оглед е установено, че в резултат на пожара е изгорял гредоредът между първия и втория етаж на къщата, покъщнина и покривна конструкция. Причини и щети – в процес на изясняване. По случая се извършва проверка.

На 12 януари около 14,00 ч. във Второ РУ – Стара Загора се явила 77-годишна жена от с.Еленино, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 21,30 ч. на 11 януари на домашния й телефон се обадил мъж, който след като се представил за племенника ?, поискал сумата от 1200 лв. за капаро за климатици. Час по-късно възрастната жена предала сумата на непознато за нея лице. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 януари в 20,42 ч. в РУ – Гълъбово е получено съобщение за извършена кражба от къща, намираща се на ул. ”Дружба” в с. Мъдрец. На място е установено, че за времето от 17,00 ч. до 20,30 ч. на същата дата неизвестен извършител, след като взломил входната врата, проникнал в къщата и извършил кражба на сумата от около 7500 лв. и 30 евро. Образувано е досъдебно производство.
#социални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн