Задържаха трима, обрали къща в Зимница. Старозагорка измамена с 2000 лв. Откраднаха кола в Стара Загора – бюлетин

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 28 декември 2015 г. в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършена кражба на 90 м мостов проводник, зимнина и дрехи от къща в с.Зимница, общ.Мъглиж. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са Д.И. на 37 години, Б.С. на 27 години и Д.Г. на 21 години, и тримата от с. Зимница. Същите са задържани за срок от 24 часа в РУ – Казанлък.

По-характерни престъпления
На 6 януари в 12,30 ч. в Първо РУ – Стара Загора се явила 77-годишна старозагорка, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 12,00 ч. на същата дата на домашния си телефон получила обаждане от мъж, който се представил за приятел на починалия й съпруг. Мъжът й съобщил, че е поръчал радиатори и след това я свързал с мним продавач от магазина, който й казал, че трябва да се заплати капаро на стойност 2000 лв. Малко по-късно пред дома си възрастната жена предала исканата сума на непозната за нея жена. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 януари в 13,00 ч. в Участък – Мъглиж се явил 62-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 20,30 ч. на 5 януари до 12,30 ч. на 6 януари неизвестен извършител, след като взломил прозорец на къща, намираща се на в с.Зимница, проникнал в нея и извършил кражба на 50 кг свинско месо, тарелка с кебапчета, 2 л домашна ракия и две тенджери. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 януари в 13,00 ч. в Участък – Мъглиж е получено съобщение, че за времето от 00,30 ч. на 3 януари до 11,00 ч. на 6 януари неизвестен извършител, след като проникнал през незаключена врата на къща, намираща се в с.Зимница, извършил кражба на 10-метров ел.удължител, ел.скара, 5-литрова газова бутилка, два котлона и около 500 м ел.кабел. Образувано е досъдебно производство.

На 6 януари в 18,40 ч. във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал от 36-годишна жена от гр.Гълъбово, която заявила, че за времето от 18,00 ч. до 18,20 ч. на същата дата неизвестно лице противозаконно е отнело л.а.”Мерцедес МL”, паркиран на ул.”Августа Траяна” в Стара Загора. по случая е образувано досъдебно производство.
#nocshare button

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн