Кметът на Павел баня сгази пешеходец, бутащ велосипед. Разследването ръководи Окръжна прокуратура – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 16 ноември около 18,20 ч. по път от Павел баня за с.Виден се е движел лек автомобил ”Лада Нива”, управляван от 63-годишния С.Р. от Павел баня. На около 600 м от Павел баня застига и блъска движещия се в същата посока 64-годишен пешеходец, който е бутал велосипед. В резултат на удара пешеходецът е починал на време на транспортирането му към ФСМП – Казанлък. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила. Взета е кръвна проба за анализ. Образувано е досъдебно производство.

*
Окръжна прокуратура-Стара Загора разследва катастрофа със загинал пешеходец край гр. Павел баня

На 16 ноември 2015 г., около 18,45 часа, на пътя от гр. Павел баня за с. Виден, общ. Павел баня, лек автомобил, марка „Лада Нива“, със старозагорска регистрация, е застигнал движещия се по пътното платно пешеходец Георги Георгиев, на 64 г. от с. Виден. Георги Георгиев се движел вдясно по пътното платно като бутал велосипед. От другата страна на велосипеда се движела внучката на Георги Георгиев, която е на 18 г. Тя не е пострадала.

Лекият автомобил „Лада“, застигайки пешеходеца Георгиев, го ударил. Веднага е уведомена полицията в гр. Казанлък. На място е пристигнал полицейски екип и екип на Спешна помощ от гр. Казанлък. Пострадалият пешеходец е починал в линейката на път за болницата. Установено е, че лекият автомобил „Лада“ е собственост на община Павел баня и е бил управляван от Станимир Радевски от гр. Павел баня.

Водачът на автомобила е тестван за алкохол с техническо средство „Дрегер“, което е отчело нула промила. Взета е кръв от водача за извършване на химическо изследване за наличие на алкохол в кръвта. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс – за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство и по непредпазливост причинена смърт.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура-Стара Загора и под нейното ръководство е извършен оглед на местопроизшествието, назначени са три експертизи – съдебно-медицинска, физико-химична и автотехническа.

Към настоящия момент няма привлечен в качеството на обвиняем.
#сподели ме


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн