Бързият влак София-Бургас прегази 89-годишна жена в Казанлък; две телефонни измами в Стара Загора

STZAGORA.NET
На 9 ноември РУ – Казанлък е получен сигнал, че вблизост до жп надлез „Кремона” от бързия влак София-Бургас е прегазена жена. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че около 11,55 ч. преди входния светофар на гара Казанлък – страна Дунавци, влакът е ударил пресичащата на нерегламентирана пътека 89-годишна жена от Казанлък. В резултат на удара същата е починала на място. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Бързи полицейски производства
На 9 ноември в Участък – Павел баня е започнато бързо полицейско производство срещу 31-годишния О.Ч. от с.Търничени за това, че в землището на с.Габарево превозвал с каруцата си 1 куб.м дърва за огрев (елша) без контролна горска марка и без превозен билет.

Разкрити престъпления
На 9 ноември около 18,00 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от служител на ТП „ДГС” – Стара Загора за незаконна сеч в землището на с.Хан Аспарухово. На място е установено, че от горския фонд са изсечени около 4 куб.м дърва (летен дъб). В района около гористата местност са установени Н.С. на 21 години и 17-годишен младеж, и двамата от с.Хан Аспарухово. Същите са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 9 ноември в 14,20 ч. в първо РУ – Стара Загора се явил 91-годишен старозагорец, който заявил, че е жертва на телефонна измама. В периода между 12,00ч. и 13,00ч. на същата дата на домашния му телефон се обадила жена, която се представила за неговата внучка и поискала сумата от 4000 лв. за лечение. Малко по-късно възрастният мъж предал сумата от 1000 лв. на непозната за него жена. Образувано е досъдебно производство.

На 9 ноември в 15,00 ч. в първо РУ – Стара Загора се явил 86-годишен старозагорец, който заявил, че е жертва на телефонна измама. Около 10,00ч. на същата дата на домашния му телефон се обадил мним лекар, който поискал сумата от 11 000 лв. за операция на сина му. Малко по-късно възрастният мъж предал сумата от 2450 лв. на непозната за него жена. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 ноември в 20,30 ч. в РУ – Казанлък е получен сигнал 34-годишен мъж, че около 19,50 ч. на същата дата северно от бензиностанция „Шел” две неизвестни лица, след като употребили сила и му нанесли множество удари по главата, го съборили на земята и му отнели мъжка чантичка с намиращите се в нея два мобилни телефона. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 9 ноември около 12,35 ч. по ул.”Цар Борис” в Казанлък се е движел специален противопожарен автомобил, собственост на МО, управляван от 44-годишния Г.А. На кръстовището с ул.”Ненко Балкански” поради движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над автомобила, който се блъска в дърво. В резултат на настъпилото ПТП е пострадал возещият се отзад в МПС-то 34-годишен мъж от Благоевград, който е получил разкъсно-контузна рана в областта на главата. Прегледан е и е обслужен амбулаторно във ФСМП – Казанлък без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила. Съставен му е акт по ЗДвП.

На 9 ноември около 16,00 ч. на около 2 км южно от с.Бузовград в гориста местност се е движел нерегистриран мотопед, управляван от неправоспособно 14-годишно момче от с.Бузовград. Поради движение с несъобразена скорост то губи контрол над мотопеда и пада. Момчето е откарано във ФСМП – Казанлък, където след преглед е установено, че е получило комоцио и разкъсно-контузни рани в областта на главата. Пациентът е оставен за наблюдение в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота.
#svz

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн