“Пътна полиция” – Стара Загора задържа четирима афганистанци, пътували в такси към София

STZAGORA.NET
*
Бързи полицейски производства
На 1 ноември на АМ „Тракия”, км.205, в посока София, екип на сектор „Пътна полиция” – Стара Загора е спрял за проверка таксиметров автомобил „Опел Астра”, управляван от 33-годишния В.Р. от София. В хода на проверката е установено, че пътници в автомобила са 21-годишна жена от София и четирима мъже от Афганистан. Всички са отведени и задържани за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. Образувано е бързо полицейско производство.

Разкрити престъпления
На 1 ноември в 10,45ч. на телефон 112 е получен сигнал от 21-годишен мъж от с.Богомилово, че на същата дата около 10,20ч., на спирка в с.Богомилово познато за него лице, след като му отправило заплаха, му отнело портмоне с лична карта и сумата от 14 лв. След проведени оперативно–издирвателни мероприятия е задържан извършителят – Т.М. на 33 години от Стара Загора. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 ноември в 17,00ч. полицейски екип на РУ – Чирпан е установил 25-годишния И.Р. от с.Черна гора в момент на кражба на дърва за огрев в местността „Ягъч”, в землището на Чирпан. На същия са съставени два акта от служители на ДГС – Чирпан. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 1 ноември в 08,30ч. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършен грабеж в денонощен магазин, намиращ се на бул.”Св.Патриарх Евтимий” в Стара Загора. При проведени процесуално–следствени действия е установено, че около 03,00ч. на същата дата две лица с хелоуин маски и ръкавици нападнали 58-годишния продавач в магазина и след като му нанесли побой, отнели 19 стека различни марки цигари. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 ноември в 11,30ч. в РУ – Чирпан е получено съобщение за извършена кражба от къща в с.Православ, общ.Братя Даскалови. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за периода от 25 август до 1 ноември неизвестен извършител, след като използвал сила, отворил прозорец и проникнал в къщата, от която извършил кражба на микровълнова и готварска печка, кафе-машина и храсторез. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 ноември в 19,30ч. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, намиращ се на ул.”Стефан Сливков” в Стара Загора. При проведени процесуално–следствени действия е установено, че за времето от 08,30ч. до 17,30ч. на същата дата неизвестен извършител, след като разбил входната врата, проникнал в апартамента и извършил кражба на 60 лв. на монети. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 1 ноември около 18,06 ч. по път ІІ-66 се е движел л.а.”Тойота Рав4”, управлявана от 61-годишния А.П. от Стара Загора. На км.69, на прав участък, се блъска в движещия се пред него колесен трактор с прикачен инветар (сеялка), управляван от 57-годишен мъж. В резултат на удара А.П. е с комоцио и лицеви разкъсни рани, а водачът на трактора – с комоцио и кръвоизлив в мозъка. Двамата водачи са откарани и настанени в УМБАЛ – Стара Загора без опасност за живота.

*

Бързи полицейски производства
На 31 октомври по път І-6, западно от бензиностанция „Лозана” в землището на гр.Николаево се е движел т.а.”Форд Транзит”, управляван от 31-годишния А.А. от Николаево. поради движение с несъобразена скорост същият излязъл извън пътното платно и се преобърнал в крайпътна канавка. Нанесени са леки материални щети по МПС. Пристигналият на място полицейски екип тествал А.А. с техническо средство за употреба на алкохол, което отчело 2,14 промила. На водача е връчен талон за медицинско изследване, но същият отказал да даде кръвна проба. Съставен му е акт по ЗДвП и е задържан за срок до 24 часа в РУ- Казанлък. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 октомври в РУ – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 48-годишния украински гражданин Б.С. за това, че на същата дата около 14,30 ч., по път ІІ-55 управлявал ТИР „Волво” след употреба на алкохол – 1,83 промила, установено с техническо средство. На водача е издаден талон за медицинско изследване, но същият е отказал да даде кръвна проба за анализ. Б.С. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 31 октомври в сектор „Пътна полиция” – Стара Загора е започнато бързо полицейско производство срещу 61-годишния В.В. от Стара Загора за това, че около 16,15 ч. на същата дата по ул.”Христо Ботев” е управлявал л.а.”Деу Нексия” след употреба на алкохол – 2,12 промила, установено с техническо средство. Съставен му е акт по ЗДвП и му е връчен талон за медицинско изследване.

На 1 ноември в 00,47ч. в РУ – Казанлък е получен сигнал за възникнало ПТП без пострадали на ул.”Кирил и Методий”. Пристигналият на място полицейски екип установил, че 18-годишният Г.В. от Казанлък е управлявал л.а.”Фолксваген Голф” и при движение с несъобразена скорост загубил контрол над автомобила, който се ударил в паркиран л.а.”Санг Йонг Корандо”. Г.В. е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 1,41 промила. Връчен му е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Разкрити престъпления
На 31 октомври около 22,05ч. на ул.”Александър Стамболийски” в Казанлък полицейски екип на РУ – Казанлък е спрял за проверка л.а.”Рено Клио”, управляван от В.С. и пътник С.К, и двамата на 24 години от Казанлък. В хода на проверката е установено, че лекият автомобил е с регистрационни табели на друго МПС. При извършен оглед в джоб на предната лява врата е намерено бяло прахообразно вещество, което при направения наркотест реагира на наркотично вещество. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 31 октомври около 13,10ч. в Първо РУ – Стара Загора се явила 85-годишна старозагорка, която заявила, че около 11,30ч. на същата дата пред входа на блока, в който живее, била пресрещната от мъж и жена с малко дете, които поискали дрехи за детето. Докато възрастната жена приготвяла дрехите в дома си, мъжът помолил за вода и влязъл в тоалетната. Малко по-късно жената установила, че ? липсва сумата от 52 лв. и мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство.

На 31 октомври в 22,30ч. в Първо РУ – Стара Загора се явила 27-годишна старозагорка, която заявила, че на същата дата от стопанисвания от нея магазин, намиращ се в Парк мол – Стара Загора, неизвестно лице извършило кражба на портмоне, съдържащо лични документи и сумата от 430 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

*

Бързи полицейски производства
На 30 октомври в РУ – Раднево е започнато бързо полицейско производство срещу 44-годишния Р.И. от с.Божурово, общ.Върбица, за това, че на същата дата около 22,40 ч. по ул.”Георги Димитров” е управлявал л.а.„Форд Ескорт” след употреба на алкохол – 2,39 промила, установено с техническо средство. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Съставен му е акт по ЗДвП.

По-характерни престъпления
На 30 октомври около 09,00ч. във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал за кражба от л.а.”Пежо Експерт”, паркиран на ул.”Мусала”. На място е установено, че неизвестен извършител, след като разбил ключалката на предната дясна врата на автомобила, проникнал в него и извършил кражба на цифров фотоапарат, бормашина и перфоратор. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 октомври в 13,20ч. в РУ – Раднево се явила 65–годишна жена, която заявила, че около 10,00 ч. на същата дата на седмичния пазар в Раднево неизвестно лице извършило кражба на портмоне със сумата от 25 лв. от пазарската ? чанта. Образувано е досъдебно производство.

На 30 октомври около 15,30 ч. във Второ РУ – Стара Загора се явила 75-годишна старозагорка, която заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 13,30ч. на същата дата на домашния ? телефон се обадил мним доктор, който ? съобщил, че дъщеря ? е блъсната от кола и се нуждае от спешна операция, която трябва да бъде заплатена. Малко по–късно пред жилището си възрастната жена предала сумата от 1000 лв. на непознат за нея мъж. По случая е образувано досъдебно производство.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн