Разсеян пенсионер с “Жигули” се натресе в спрял пред него “Опел Астра”


STZAGORA.NET
*
Пътно-транспортни произшествия
На 22 октомври около 17,00 ч. по бул.”Св. Патриарх Евтимий” се е движел лек автомобил ”ВАЗ 21013”, управляван от 68-годишния Н.Н. от Стара Загора. На кръстовището с ул.”Велики Преслав”, до стадион „Трейс Арена”, поради движение със скорост, несъобразена с атмосферните условия и състоянието на пътя, водачът губи контрол над автомобила и блъска спрелия пред него ”Опел Астра”, който се отмества напред и се блъска в спрелия пред него, изчакващ да завие наляво ”Опел Корса”. В резултат на възникналото ПТП е пострадала 38-годишна пътничка в л.а.”Опел Астра”. Същата е откарана с контузия на главата в ЦСМП-Стара Загора, където е обслужена амбулаторно и освободена без опасност за живота. Водачите и на трите автомобила са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за тримата. На Н.Н. е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Разкрити престъпления
На 22 октомври около 17,30 ч. на път І-5, до пътен възел с АМ „Тракия”, полицейски екип е спрял за проверка л.а.”Ауди”, управляван от 27-годишния Й.М. от с.Селановци, обл.Враца, с пътник М.М. на 54 години от гр.Твърдица. В хода на проверката в багажното отделение на автомобила са установени три сака с цигари без акцизен бандерол. Проведени са процесуално-следствени действия, при които са иззети 150 пакета и общо 1790 кутии цигари без акцизен бандерол. Автомобилът е иззет, а лицата са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ-Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 23 октомври в 01,55 ч. във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба от хранителен магазин, намиращ се на ул. ”Мургаш”. На място е установено, че около 01,00 ч. на същата дата неизвестен извършител, след като разбил входна врата, проникнал в магазина и извършил кражба на сумата от 500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
#svz

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн