В бюлетина на ОДМВР – Стара Загора: Среднощен грабеж в апартамент и катастрофи

STZAGORA.NET
*
Бързи полицейски производства
На 11 октомври в 19,10ч. в РУ-Раднево е получен сигнал за ПТП в междублоково пространство на ул.”Минчо Стояново” в гр.Раднево. Пристигналият на място полицейски екип установил, че 50-годишния Й.Р. от гр.Раднево управлявал л.а.”Тойота Корола” след употреба на алкохол – 2,75 промила, в резултат на което се блъснал в дърво. Водачът е отказал да даде кръвна проба за анализ. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 11 октомври в РУ-Чирпан е започнато бързо полицейско производство срещу 51-годишния В.М. от гр.Чирпан, затова че около 17,13ч. на същата дата, по ул.”Чирпански възвишения” в същия град, управлява т.а.”Мерцедес” след употреба на алкохол – 1,85 промила, установено с техническо средство. На водача е издаден талон за медицинско изследване.

На 09 октомври в РУ-Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 34-годишния Н.К. от гр.Нова Загора, затова че около 17,40ч. на същата дата, по път ІІ-55, до бензиностанция „Петрол” – Гурково, управлява л.а.”БМВ” след употреба на алкохол – 1,46 промила, установено с техническо средство. На водача е връчен талон за медицинско изследване и му е съставен АУАН по ЗДвП.

На 09 октомври от служители на Второ РУ-Стара Загора са извършени процесуално-следствени действия (претърсване и изземване) в къща на ул.”Богдан” в гр.Стара Загора, обитавана от 64-годишния С.М. В хода на същите в стопанска постройка към къщата са намерени и иззети 6 бр. полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристално вещество, което при направения полеви наркотест реагира на хеорин. При извършен личен обиск на С.М., във вътрешен джоб на якето му, е намерена и иззета полиетиленова торбичка с 2гр хероин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 октомври в сектор „Пътна полиция”-Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу 31-годишния Н.Г. от гр.Стара Загора, затова че около 03,03ч. на същата дата, по ул.”Ангел Кънчев” в гр.Стара Загора, управлява л.а.”БМВ” след употреба на алкохол – 1,50 промила, установено с техническо средство. На водача е връчен талон за медицинско изследване.

Разкрити престъпления
На 11 октомври в 16,00ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от дрогерия, намираща се на ул.”Генерал Николаев” в гр.Николаево. Пристигналият на място полицейски екип установил, че неизвестен извършител, след като се качил на бетонна плоча, проникнал в двора на дрогерията и през незаключена врата, влязъл в нея. От незаключено чекмедже е извършена кражба на сумата от 120лв. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – 19-годишните И.И. и Р.А. същите са задържани за срок до 24 часа в РУ-Казанлък.

На 11 октомври около 23,44ч. на ул.”Петър Парчевич” в гр.Стара Загора, полицейски екип на Първо РУ-Стара Загора са спрели за проверка л.а.”БМВ”, управляван от 29-годишния Ж.Д. и пътник И.Н.. на 29 години, и двамата от гр.Стара Загора. В хода на същата, в автомобила са намерени 2гр бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. Лицата са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ-Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

На 09 октомври, във връзка с образувано досъдебно производство, от служители на РУ-Раднево са извършени процесуално-следствени действия (претърсване и изземване) в частен дом на ул.”Болшевишка” в гр.Раднево, обитаван от 25-годишния И.Л. В хода на същите е намерена и иззета 505гр канабис, 25 стръка и 1 растение канабис. Работата по случая продължава.

На 09 октомври от служители на РУ-Раднево е извършена проверка на ежеседмичния петъчен пазар в гр.Раднево за неправомерно разпространение на защитени търговски марки. В хода на същата е установено, че в 34-годишния Т.В. от гр.Пловдив е изложил за продажба 34бр. артикула (комплекти анцузи и якета) от защитени търговски марки, без надлежно разрешение за това. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 12 октомври в 00,06ч. във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 84-годишна старозагорка за извършен грабеж на ул.”Илинден” в гр.Стара Загора. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че около 23,20ч. неизвестно лице, след като почукало на входната врата на жилището на възрастната жена, я изблъскало на земята и отнело сумата от 350лв., оставени до диван в стаята, след което побягнало в неизвестна посока. Образувано е досъдебно производство.

На 09 октомври в 14,07ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение за разбит магазин – винарна, намиращ се ул.”Георги Бенковски” в гр.Казанлък. Пристигналият на място полицейски екип установил, че за времето от 12,00ч. до 14,00ч. на същата дата неизвестен извършител, след като разбил външна алуминиева врата, проникнал в магазина и извършил кражба на сумата от 900лв. Образувано е досъдебно производство.

На 09 октомври в Участък-Мъглиж се явил 71-годишен старозагорец, който заявил, че периода от 09,00ч. на 06 октомври до 10,00ч. на 09 октомври неизвестен извършител, през незаключен прозорец, проникнал в къща на ул.”Хризантема” в с.Тулово и извършил кражба на ел.резачка, ъглошлайф и ел.удължител. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 11 октомври в 09,05ч. по път І-5, от гр.Стара Загора за гр.Казанлък, се е движел л.а.”Шкода Фабия”, управляван от 31-годишната Ж.М. от гр.Хисаря. При спускане в местността „Дервеня”, поради движение със скорост, несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка и валеж от дъжд), водачът губи контрол над автомобила, който излиза в дясно по посока на движението си, блъска се в мантинела и пропада в гориста местност. В следствие на настъпилото ПТП, водещото се на задна седалка, без столче и без обезопасителен колан, 4-годишно дете получава разкъсване на ляв крак под коляното. Детето е откарано в УМБАЛ-Стара Загора, след което е транспортирано за лечение в МБАЛ „Св. Георги” – Пловдив, с опасност за живота. Ж.М. е получила охлузни рани, обслужена амбулаторно в УМБАЛ-Стара Загора и освободена, без опасност за живота.

На 09 октомври в 14,40ч. по АМ „Тракия” се е движел т.а.”МАН”, управляван от 53-годишния А.Г. от гр.Айтос. На км.207 л.а.”Дачия Дъстър”, управляван от 38-годишния В.С. от гр.Пловдив, предприема маневра „изпреварване” на колона от товарни автомобили и се блъска в товарния автомобил, като реализира ПТП с големи материални щети. В следствие на удара водачът на лекия автомобил е получил контузия на главата и загуба на съзнание. Откаран и оставен за наблюдение в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ-Стара Загора. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

На 10 октомври около 01,50ч. по ул.”Петьо Ганин” в гр.Казанлък, се е движел л.а.”БМВ”, управляван от 24-годишния П.Д. от гр.Николаево. Поради движение с несъобразена скорост, водачът загубил контрол над автомобила, който се блъснал в метална ограда и се преобърнал. В резултат на удара П.Д. е получил натъртване в областта на гърдите и охлузвания по главата. Прегледан и обслужен от екип на ФСМП-Казанлък, и освободен, без опасност за живота.
#
gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн