Две 79-годишни жени от Стара Загора и Чирпан – измамени с общо 2845 лв. по телефона

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 1 октомври в 15,00 ч. в РУ-Гълъбово е получен сигнал от служители на „ВиК” – Гълъбово за установен от тях неправомерно присъединен абонат в частен дом, намиращ се на ул.”Плиска” в с.Обручище. На място е установено, че 32-годишният Ж.А. посредством гумен маркуч ползва питейна вода от съседен необитаем имот. Образувано е досъдебно производство.

На 1 октомври около 16,15 ч. по път ІІ-6602 в кв.”Железник” се е движел т.а.”Мерцедес” със старозагорска регистрация. Източно от хотел-ресторант „Омега” водачът не спрял на подаден от полицейски служител стоп-сигнал и продължил в посока към с.Богомилово. На около 500 м, след кръстовището с бул.”България”, водачът скочил в движение от автомобила и побягнал към междублоково пространство в кв.”Железник”. Товарният автомобил е навлязъл в пътна канавка и спрял. В каросерията му са установени 28 афганистански граждани, на възраст между 25-35 години, нелегално влезнали в Р България. При преследване от полицейски служители в района на ул.”Темида” водачът е заловен и е установена самоличността му – Недялко З., на 23 години, от гр.Раднево. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 1 октомври от служители на Второ РУ-Стара Загора са извършени процесуални-следствени действия в къща в с.Остра могила, обитавана от 35-годишния В.В. В хода на същите е намерена и иззета черна пластмасова кофа с посадено в нея зелено листно растение, което при направения наркотест реагира на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 1 октомври в 07,28 ч. в РУ-Казанлък е получен сигнал от 54-годишна жена от гр.Казанлък, която заявила, че на същата дата в района на жп прелез е била застигната от непознато лице, което отнело дамската ? чанта с намиращите се в нея два мобилни телефона, лични документи и сумата от 15 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 октомври в 09,46 ч. в Първо РУ-Стара Загора е получено съобщение от управител на заведение, намиращо се на бул.”Цар Симеон Велики”, който заявил, че е намерил стопанисваните от него детски увеселителни съоръжения с липсващи монетни апарати. При извършения оглед е установено, че за времето от 21,00 ч. на 30 септември до 09,35 ч. на 1 октомври неизвестен извършител, чрез използване на подбран или подправен ключ, е извършил кражба на 3 монетни регистриращи апарата. Образувано е досъдебно производство.

На 1 октомври в 13,00 ч. в РУ-Чирпан се явила 79-годишна жена, която заявила, че е жертва на телефонна измама. На 30 септември около 17,40 ч. на домашния ? телефон се обадил мним следовател, който ? съобщил, че дъщеря ? е блъснала дете и за да бъде освободена, трябва да бъде заплатена сума пари. Малко по-късно възрастната жена предала пред дома си 1145 лв. на непознат за нея мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 октомври в Първо РУ-Стара Загора се явила 79-годишна старозагорка, която заявила, че е жертва на телефонна измама. На същата дата под предлог, че дъщеря ? е получила изгаряния и е необходима спешна операция, възрастната жена предала сумата от 1700 лв. на непознат за нея мъж. Образувано е досъдебно производство.


#svz

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн