Задържаха лекар в Стара Загора за неправомерно взети пари от пациент. Измамиха 85-годишен със 7000 лв. по телефона – бюлетин

STZAGORA.NET
*
На 29 септември във Второ РУ-Стара Загора се е явила 55-годишна старозагорка, която заявила, че по-рано през деня при посещение в лекарски кабинет от лекаря й е била поискана сумата от 80 лв., за да бъде изпратен болничният й лист към НОИ. В късния следобед на предварително уговорено между лекаря и жената място пациентката му предава исканата сума. Веднага след получаването й е задържан 56-годишният Д.Д. Образувано е досъдебно производство. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ-Стара Загора.

Бързи полицейски производства
На 29 септември около 20,40 ч. по ул.”Цвятко Радойнов” в Казанлък се е движел л.а.”Опел Астра”, управляван от 50-годишния Ю.С. от гр.Крън. Пред дом №50 автомобилът навлязъл частично в лентата за насрещно движение и ударил движещия се в посока изток л.а.”БМВ Х5”, управляван от 35-годишен мъж от Казанлък. Пристигналият на място полицейски екип е тествал водачите с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила за водачът на л.а.”БМВ” и 2,16 промила за Ю.С., който е отказал да му бъде взета кръвна проба. Ю.С. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Казанлък. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 29 септември в 20,00 ч. във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал за задържано лице при опит да извърши кражба на стоки от магазин, намиращ се на ул.”Капитан Петко Войвода” в Стара Загора. Пристигналият на място полицейски екип е установил лицето Ю.Р. на 49 години от гр.Враца. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ-Стара Загора. Образувано е бързо полицейско производство.

Разкрити престъпления
На 31 март в Първо РУ-Стара Загора е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършена кражба на сумата от 110 лв. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е 25-годишният Л.Л. от Стара Загора. На 29 септември Л.Л. е привлечен като обвиняем и с постановление на Районна прокуратура – Стара Загора му е наложена МН „Задържане под стража” за срок от 72 часа.

На 29 септември в 02,23 ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение за горящ лек автомобил на ул.”Цар Иван Шишман”. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице умишлено е запалило л.а.”Форд Фиеста”, в резултат на което е изгоряла цялата предна част на автомобила, като е засегнат и паркиран в съседство л.а.”Фиат Типо”. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – Т.П. на 34 години от Казанлък. Същият е задържан за срок до 24 часа, а по случаят е образувано досъдебно производство.

На 29 септември от служители на РУ-Чирпан е извършена проверка в частен дом, намиращ се на ул. ”Аврора” в с.Гита, общ.Чирпан, обитаван от 59-годишната Ж.Г. В хода на проверката жената е предала с протокол за доброволно предаване 1,5 кг ситно нарязан тютюн, 700 празни гилзи за цигари и 107 къса цигари, всички без акцизен бандерол. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления
На 29 септември в 09,25 ч. в РУ-Казанлък се е явил 33-тодишен мъж, който заявил, че за времето от 20,30 ч. на 28 септември до 09,00 ч. на 29 септември неизвестно лице противозаконно е отнело л.а.”БМВ”. Автомобилът е бил паркиран на ул.”Тракия”. Образувано е досъдебно производство.

На 29 септември в 16,20 ч. в РУ-Казанлък се е явила 60-годишна жена, която заявила, че е жертва на телефонна измама. На същата дата около 14,00 ч. на домашния й телефон се обадил мъж, представил се за неин близък, и й съобщил, че е запазил климатици в магазин от голяма търговска верига, които тя трябва да заплати. Малко по-късно жената предала сумата от 830 лв. на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 септември в 21,35 ч. във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 36-годишна старозагорка, която заявила, че около 20,30 ч. в близост до подлез в кв.”Трите чучура” е застигната от двама непознати за нея мъже, които след като употребили сила, й отнели торбичка с хранителни продукти. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 септември във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 85-годишен старозагорец, който заявил, че е жертва на телефонна измама. На същата дата около 12,00 ч. на домашния му телефон се обадил непознат мъж, който му съобщил, че дъщеря му е пострадала и трябва спешно да бъде оперирана. Около 14,00 ч. възрастният човек предал сумата от 7000 лв. на непознат мъж. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 29 септември около 07,30 ч. по път ІІ-66 от с.Богомилово за с.Ракитница се е движел л.а.”Форд Фиеста”, управляван от 54-годишния Х.А. от Пловдив. На км.74 поради неизяснени към момента причини водачът загубил контрол над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в л.а.”Пежо 206”, управляван от 63-годишен старозагорец. В резултат на удара Х.А. получава разкъсно-контузна рана на главата, а пътуващо в автомобила 6-годишно дете – натъртване на гръдния кош; водачът на л.а.”Пежо 206” – контузии на глава, шия, гърди и крайници, а 61-годишната му спътница – контузия на главата и сътресение на мозъка. Пострадалите са откарани в ЦСМП-Стара Загора, където Х.А. и детето са обслужени амбулаторно и освободени без опасност за живота, а водачът на л.а.”Пежо 206” и спътницата му са настанени за лечение в НХО при УМБАЛ-Стара Загора с опасност за живота.
#


spodelime


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн