Водач избяга от полицейска проверка, аверът му задържан с марихуана в центъра на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 24 септември в 10,40 ч. на кръстовището на ул.”Св. Княз Борис” и бул.”Митрополит Методи Кусев” екип на „Общинска полиция” – Стара Загора е извършил проверка на л.а.”Ауди А6”, неправилно паркиран на място, предназначено за инвалиди. При приближаване на екипа водачът слиза от автомобила и побягва, а седящият на предната дясна седалка К.И. на 20 години от Стара Загора пуска пликче под подлакътника между двете предни седалки на автомобила. При извършен оглед е намерено и иззето пликче, съдържащо суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. К.И. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ-Стара Загора, а шофьорът на автомобила към момента се укрива. Работата по случая продължава.

На 24 септември в 15,30 ч. на ул.”Кокиче” в Чирпан полицейски екип на РУ-Чирпан извършват проверка на 48-годишния И.Д. от същия град. В хода на проверката е установено, че И.Д. превозва 2 пространствени куб.м дърва (габър) с каруца, които не са маркирани с контролна и производствена горска марка и не са придружени с превозен билет. По случая се извършва проверка.

Бързи полицейски производства
На 23 септември около 16,30 ч. от служители на Участък – Павел баня и служители на ДЛС”Мазалат” – с. Горно Сахране е извършена проверка в частен дом, намиращ се на ул.”Спартак” в Павел баня. В хода на проверката е установено, че 55-годишният М.К. съхранява 4 куб.м незаконно добити дърва за огрев (акация). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 септември около 12,15 ч. от служители на Участък – Павел баня и служители на „ЕВН-България” е извършена проверка в частен дом, намиращ се на ул.”Тинтява” в с.Габарево, общ.Павел баня, обитаван от 32-годишната Н.Ш. В хода на същата е установено незаконно прикачване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребена електрическа енергия. По случая е образувано бързо полицейско производство.

По-характерни престъпления
На 24 септември във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 42-годишен старозагорец, че за времето от 12,00 ч. на 22 септември до 13,00 ч. на 24 септември неизвестен извършител, след като взломил каса на дървена входна врата, проникнал в апартамент в кв.”Казански” и извършил кражба на компютър с монитор и три ръчни часовника. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 септември в ОДМВР-Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от ПГВМ „Иван П. Павлов” в Стара Загора. Установено е, че за времето от 18 до 23 септември неизвестно лице, използвайки техническо средство, извършило кражба на части от селскостопански машини. Образувано е досъдебно производство.
#svz

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн