43-годишен открадна детска количка от майка, хванаха го

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 11 септември във Второ РУ – Стара Загора се е явила 24-годишна жена от с. Маджерито, обл. Стара Загора и заявила, че на 10.09.2015 г. от 12.00 до 18.00 ч., докато е била на гости в жилище при свои роднини, намиращо се в Стара Загора, кв. “Железник”, ул. “Арх. Хр. Димов” № 38, неизвестен извършител е отнел детската й количка, марка “Чиполино”, на стойност 393.90 лв., оставена от вътрешната страна на жилищния вход. След извършени издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителят на кражбата – М.Г., на 43 години от гр. Чирпан. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързи полицейски производства
На 11 септември в ОДМВР-Стара Загора е започнато бързо производство срещу Г.И., на 37 години от с.Червенаково, обл.Сливен, за това, че на същата дата около 03.55 ч. в Ст. Загора, в междублоково пространство между бул.”Цар Симеон Велики” и ул.”Св.Кирил и Методий”, е управлявал л.а.”Фолксваген Голф” под въздействието на алкохол – 2,18 промила, установено с техн. средство “Алкотест дрегер 7510+”. На водача е съставен акт. Задържан е за срок до 24 ч. в 01 РУ – Стара Загора.

На 11 септември в с.Калитиново, общ.Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната продажба на акцизни стоки без бандерол. Извършено е претърсване в къща, обитавана от М.Х., на 59 години, където са намерени и иззети неустановено количество насипни късове цигари, намиращи се в 2 полиетиленови торби (около 0,5 кг), 3 полиетиленови торби, съдържащи жълто-кафеникава суха листна маса (тютюн) с общо тегло около 1,5 кг, както и 12 кутии, пълни с празни заготовки за цигари с филтър и 5 машинки за свиване на цигари. Образувано е бързо производство.

По-характерни престъпления
На 11 септември в 8.30 ч. на тел.112 е подаден сигнал от 34-годишен мъж, че са взломени врати на подземен гараж, намиращ се в Стара Загора между улиците “Г.С.Раковски” и “Г.Кюмюрев”, южно от ул. “Хан Аспарух”. На място е установено, че за времето от 20.00 ч. на 10.09.2015 г. до 08.00 ч. на 11.09.2015 г. неизвестен извършител е проникнал в гаража след разбиване на катинар и е отнел 1 електрожен. Образувано е досъдебно производство.

На 11 септември около 18:00 ч. в РУ-Казанлък се е явила 78-годишна жена, която е заявила, че неизвестно лице се е обадило на домашния й телефон, представило се е за зет й и е казало, че ще идва до Казанлък, за да купува климатици. Впоследствие с жената се е свързало друго лице, което се е представило за управител на магазин за техника и е поискало капаро от 3000 лева. След като е била въведена в заблуждение, жената се е срещнала с непознато лице, което й е казало, че е изпратено от магазина за климатици, и му е предала сумата от 3000 лева. Образувано е досъдебно производство.

На 11 септември в 15.58 ч. на тел. 112 в РУ-Казанлък е получен сигнал от 30–годишна жена за това, че за времето от 08.00 ч. до 15.50 ч. неизвестен извършител е счупил задно панорамно стъкло на личният и л.а.”Ситроен Ксантия” и е отнел дамска чанта със служебни документи на “Изи кредит”. Образувано е досъдебно производство.

Пожар
На 11 септември в 08,30 ч. на тел.112 в РУ – Казанлък е получен сигнал за горяща къща, намираща се в с. Тъжа, общ. Павел баня, собственост на 54-годишна жена. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че къщата от около месец е била необитаема. Вследствие на пожара е изгоряла около 20 кв.м покривна конструкция и покъщнина. Образувано е досъдебно производство. Причините и нанесените щети са в процес на изясняване.

На 11 септември в 14.50 ч. в ОДМВР-Стара Загора е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент, намиращ се на ул. “П.Р.Славейков”. На място е установено, че 17-годишен младеж с цигара неволно е запалил завивка в детска стая. След като е оставил завивката в мокро помещение, в което е имало бутилки с ракия, същите са се запалили, при което частично е изгоряла пералня. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 11 септември в с.Овощник, общ.Казанлък, в посока юг-север се е движил мотоциклет “Пежо”, управляван от неправоспособен 17-годишен водач от Казанлък. На кръстовището с ул. “Тунджа” е предприел маневра “завой наляво”, при която е изгубил контрол над МПС и се е блъснал в л.а.”Фолксваген Голф”, управляван от 22-годишен казанлъчанин, който е извършвал същата маневра преди мотоциклета. В резултат на удара са нанесени щети по двете МПС. Водачът на мотоциклета е откаран във ФСМП – Казанлък с охлузни рани по челото и левия крак. Обслужен е амбулаторно и е освободен без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер 7510″, който е отчел 0,00 промила и за двамата. Мотоциклетистът не е използвал защитна каска. Съставени са 2 акта.
#svz

сподели ме


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн