Втора обрана кола на паркинга на летище Стара Загора – 2000 лв., лаптоп, таблет и документи

STZAGORA.NET
*
По-характерни престъпления
На 9 септември в 16.30 ч. в ОДМВР – Стара Загора е подаден сигнал за разбит лек автомобил, паркиран на изложението “Бата Агро” (на летище Стара Загора) и за извършена от него кражба. На място е установено, че за времето от 12.15 ч. до 16.15 ч. неизвестен извършител чрез счупване на стъклото на задната лява врата е проникнал в купето на л.а.”Тойота Тундра”, собственост на 49-годишен мъж от с.Смирненски, община Ветово, и е извършил кражба на сумата от 2000 лв., лаптоп, таблет и документи. По случая е образувано досъдебно производство. Ден по-рано бе подадена жалба и за разбит лек автомобил “Мерцедес” на същия паркинг с откраднати от него 2950 лв.

На 9 септември в 13,15 ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба в Казанлък, ж.к.”Изток”. От извършения оглед е установено, че за времето от 13,15 ч. на 8.09.15 г. до 13,00 ч. на 9.9.2015 г. неизвестен извършител, след като е взломил вратата на терасата на апартамента, е проникнал в жилището и е отнел сумата от 1000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързи полицейски производства
На 10 септември е започнато бързо произвoдство срещу Ц.Ц., на 35 години, от Стара Загора, за това, че на същата дата около 01.15 ч. по ул.”Братя Жекови” е управлявал собствения си л.а “Фолскваген Пасат” под въздействието на алкохол. Установено е с техническо средство “Алкотест Дрегер 7510″, който е отчел 1.62 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване и му е съставен акт.

На 9 септември в 10.00 ч. в РУ-Раднево е получено съобщение от 80–годишен мъж от с.Константиновец, община Раднево, за това, че на 4.9.2015 г. около 17.00 ч. М.Ж., на 19 години, от същото село, е проникнал в гаража му чрез отваряне на незаключен катинар на входната врата и е извършил кражба на две бензинови резачки за дърва и ъглошлайф – на обща стойност 450 лв. Образувано е бързо производство.

На 9 септември в 12.50 ч. на автогарата в Казанлък при извършен личен обиск на лицето Х.Т., на 35 години, от Казанлък, е открито полиетиленово пликче, съдържащо суха зелена тревиста маса с тегло около 1 г, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. По случая е образувано бързо производство.

Разкрити престъпления
На 8 септември около 14.30 ч. от служители на полицейския участък в Павел баня и служители на Държавно ловно стопанство “Мазалат”, с.Горно Сахране, е извършена съвместна проверка в частен дом в с.Александрово, общ.Павел баня, обитаван от О.П. на 61 години, при която е установено, че същият съхранява без необходимите документи и контролни марки 14 пространствени кубични метра дърва за огрев от дъб, бук и габър. Образувано е бързо производство.

На 9 септември след получен сигнал в РУ–Казанлък е извършено претърсване и изземване в къща с двор и прилежащи помещения, намираща се в с.Хаджидимитрово, община Казанлък, обитавана от И.Р., на 27 години, от гр.Казанлък. Намерени са и са иззети 2 растения с височина 1 метър и общо тегло 3 кг зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожари
На 9 септември около 16.30 ч. във 02 РУ-Ст.Загора е получен сигнал за възникнал пожар в местността “Малка Карасиврия”, северозападно от Стара Загора. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че Т.Д., на 43 години, от Ст Загора, при извършване на стопанска дейност в притежавана от него постройка е причинил по непредпазливост възникването на пожара. Щетите са в процес на установяване.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн