Разбиха база за производство на марихуана в с.Кънчево

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 8 септември при проведена специализирана полицейска операция на територията на с.Кънчево, община Казанлък, в къщата на С.П. на 44 години от Казанлък са намерени и иззети 18 растения канабис, разположени на около 40 кв.м площ, покрити със специална мрежа и с изградено капково напояване (на снимката). Листната маса на растенията при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана. При последвалото претърсване на прилежащи към къщата постройки в дървени сандъци са намерени около 100 г суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 8 септември във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал, че в двора на къща в с.Калояновец, стопанисвана от Р.Х. на 33 години от Стара Загора, има засети растения канабис. При извършената проверка са установени 2 растения с височина 2 м, общо около 3 кг тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 8 септември в 06.20 ч. в РУ-Казанлък се е явила 81–годишна жена, която е заявила, че на същата дата около 6.00 ч. под надлеза за завод “Арсенал” АД неизвестен извършител, след като е използвал сила, й е отнел найлонова чанта с намиращите се в нея дебитна карта, лична карта, мобилен телефон и портмоне със сумата от 52 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 8 септември в 17.00 ч. в 01 РУ – Стара Загора е подаден сигнал от 50–годишен мъж от с.Голям манастир, община Тунджа, че за времето от 11.00 до 15.00 ч. неизвестен извършител е разбил прозорец на предната лява врата на личния му автомобил “Мерцедес”, паркиран в района на летище Стара Загора по време на провеждащо се там селскостопанско изложение. Извършена е кражба на кожено портмоне, съдържащо сумата от 2950 лв. и лични документи. Образувано е досъдебно производство.

Пожари
На 7 септември в 21.25 ч. в РУ-Чирпан е получено съобщение за възникнал пожар в гориста местност в землището на с.Изворово, община Чирпан. В резултат на пожара са изгорели 12 декара дървета от вида черен бор, собственост на ДГС – Чирпан. Причините са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

Специализирани полицейски операции
На 8 септември за времето от 10.30 ч. до 13.00 ч. на територията на Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция по безопасност на движението “Недаване предимство на пешеходец”. Проверени са 25 МПС, санкционирани са 19 участници в пътното движение, на които са съставени 1 акт и 18 глоби с фиш.

Пътно-транспортни произшествия
На 8 септември около 15:47 ч. в Стара Загора по ул.”Цар Ив.Шишман” при зелен сигнал на светофарната уредба л.а.”Ситроен”, управляван от Т.П. на 39 години, е предприел маневра ляв завой в посока запад по ул.”Ген.Столетов”. След кръстовището водачът не пропуска и блъска преминаваща непосредствено до пешеходната пътека 78-годишна пешеходка. Пострадалата е обслужена амбулаторно и е настанена без опасност за живота в Неврохирургичното отделение на УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович” с контузия на таза и фрактура на 12-ти торакален (гръден) прешлен. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство “Алкотест дрегер”, който е отчел 0.00 промила. Образувано е досъдебно производство.

Бързи и незабавни производства
На 8 септември в РУ-Казанлък е започнато незабавно производство срещу С.А. на 30 години от Казанлък за това, че около 05.00 часа по ул.”Москва”, до Професионалната гимназия по мениджмънт и текстил, в посока изток-запад е управлявал л.а.”Опел Фронтера” след употреба на алкохол – 1,47 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство “Алкотест дрегер”. Водачът е отказал да даде кръвна проба за анализ.

На 8 септември около 17.30 ч. при извършен обход в с.Паничерево, общ.Гурково, в южния край на селото, в местността “Катлъка”, полицейски служители са спрели за проверка пет каруци, натоварени с по 2 куб.м дърва за огрев без контролна горска марка и без превозен билет. Образувани са бързи производства срещу О.О. на 20 години, З.М. на 23 години, Е.Я. на 32 години и М.Ч. на 19 години, всички от с.Паничерево и И.А. на 25 години от гр.Николаево. Щетите са в процес на изясняване.
#svz

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн