Катър на платното изхвърли от пътя колата на турски водач в Прохода на Републиката

STZAGORA.NET
*
По-характерни престъпления
На 05 август около 08.30ч. в Участък – П.Баня, при РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение от 52-годишен мъж от с. Тъжа, който е заявил, че неизвестен извършител, за времето от 05.00ч. до 19,00ч. на 27 юли в с. Тъжа е извършил кражба на коня му, който е бил завързан пред дома му. Образувано е досъдебно производство.

На 05 август около 12.30ч. във Второ РУ на МВР – Ст.Загора е получен сигнал от две жени от гр. Пловдив, на 34г. и на 22г. за това, че около 11,25ч. на същата дата са установили, че е извър[ена кражба на дамските им чанти от служебния им лек автомобил „Сеат”, паркиран на паркинга на магазин „Кауфланд”. По случая е образувано досъдебно производство.

Разкрити престъпления
На 05 август около 12.00ч. в РУ на МВР – Чирпан е получено съобщение от 77-годиша жена от с. Найденово, която е заявила, че за времето от 12.00ч. до 14.00ч. на 31 юли неизвестно лице е извършило кражба на 14 чувала с пшеница от двора на къщата и в с. Найденово. В резултат на извършените мероприятия е установен извършителят на кражбата – С.П. на 31г. от с. Найденово. Същият е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 04 август в 18.30ч. във РУ на МВР – Казанлък е получен сигнал от 38-годишен мъж от Казанлък за разбито таванско помещение в жилищен блок в Казанлък и извършена кражба на 30 л. домашна ракия, микровълнова фурна и строителни инструменти. В резултат на извършените процесуално следствени действия е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят на престъплението – Е.К. на 34г. от Казанлък.

На 05 август около 15.30ч. във Второ РУ на МВР – Ст.Загора е получено съобщение за разбито мазе в блок в кв. „Казански” в гр. Ст.Загора, собственост на 56-годишен мъж от Ст.Загора. На място е установено, че чрез взломяване на метална решетка на прозореца на мазето, извършителят е проникнал в него и е извършил кражба на прахосмукачка и медни проводници с различно сечение и дължина. В резултат на извършените мероприятия е установен извършителят на деянието – И.С. на 21г. от гр. Мъглиж. Същият е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 03 август в РУ – Казанлък е получено съобщение от кмета на с. Ясеново, общ. Казанлък, че за времето от 20.00ч. на 01 август до 08.00ч. на 03 август неизвестен извършител, чрез откъртване на стъпалата е повредил външно бетонно стълбище, прилежащо към сградата на кметството в с. Ясеново. В резултат на извършените мероприятия е установен и задържан за срок до 24 часа извършителя на престъплението – С.Б. на 33г. от с. Ясеново.

Пътно-транспортни произшествия
На 4 август около 00.50 ч. по път ІІ-55 от В. Търново за гр. Гурково се е движил л.а. „Опел Корса”, управляван от 56-годишен турски гражданин. На км 47 внезапно на пътното платно се появило домашно животно (катър), вследствие на което водачът го ударил и излязъл извън пътното платно вдясно по посока на движение. В резултат на настъпилото ПТП водачът е получил фрактура на кости на лява ръка. Транспортиран и настанен в ЦСМП – Ст.Загора, където е обслужен и освободен без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като е отчетен нулев резултат. Установен е собственикът на домашното животно – А.С. на 40 г. от гр. Твърдица. Съставен му е АУАН.

На 05 август около 10.00 ч. В РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение за пострадало лице при пътен инцидент с влак в землището на с. Ветрен, общ. Мъглиж, на железен релсов път между с. Ветрен и с. Дъбово. На място е установено, че около 08.30 ч. на същата дата на км 232+768 пътнически влак, движещ се по направление гара Сливен – Тулово – гара Димитровград е блъснал А.А. на 54 г. от с. Ветрен, в резултат на което същият е получил фрактура на десния крак. Настанен е в МБАЛ – Ст.Загора без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

На 05 август около 10.35 ч. по път от с. Венец за с. Опан се е движил л.а. „ВАЗ 2105”, управляван от А.И., на 75 г., от Ст.Загора. На мокра пътна настилка и ляв завой водачът изгубил контрол над управлението, вследствие на което автомобилът се преобърнал по таван в северната пътна лента. Пострадали са водъчът и пътничката Ж.И. на 75 г. от Ст.Загора. Откарани са в ЦСМП – Ст.Загора, където водачът е обслужен и освободен без опасност за живота, а Ж.И. е настанена в МБАЛ – Ст.Загора с фрактура на 3 ребра, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като е отчетен нулев резултат. Образувано е досъдебно производство.
#бутони за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн