Кола уби велосипедист на пътя Крън-Енина; “Ауди” прегази спящ на земята край яз. “Копринка”

STZAGORA.NET
*
Пътно–транспортни произшествия
На 19 юли до яз.”Копринка”, в местност “Шапката”, около 03.00 ч. се е движил л.а.”Ауди А4″ с неустановен водач. Автомобилът минава през 20-годишен мъж от Стара Загора, който е спял на земята, след което напуска местопроизшствието. Пострадалият е откаран до ФСМП – Казанлък и при извършеният преглед е установено, че е получил контузия на главата, разкъсна рана в областта на лявото ухо и съмнение за сътресение на мозъка. От проведените оперативно–издирвателни мероприятия е установен водачът на автомобила – С.А. на 40 години от Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

На 19 юли около 17.50 ч. по четвъртокласен път № 56005 от гр. Крън за с. Енина, общ. Казанлък, се е движел л.а.”Опел Вектра”, собственост и управляван от Т.Т. на 34 години от Чирпан. На около 500 м от гр. Крън поради движение с несъобразена скорост е застигнал и блъснал движещия се в същата посока 49-годишен велосипедист от Казанлък. В резултат на удара велосипедистът е починал на място. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер 7410″, който е отчел 0.00 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 юли в 14,00 ч. в ОДМВР – Ст.Загора е получен сигнал за възникнало ПТП в с. Бял извор, общ. Опан. На място е установено, че по път І–5 в посока север, в землището на с. Бял извор, се е движил л.а. “Алфа Ромео”, управляван от неправоспособния водач Ж. Г., на 33 години, от Бургас. Същият предприема маневра “изпреварване”, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска движещия се в посока юг л.а. “Фолксваген”, управляван от 30-годишен мъж от с. Чакалци, общ. Джебел. Вследствие на ПТП-то са нанесени значителни материални щети по двата автомобила, като е пострадала и пътничката в л.а. “Фолксваген” – 34–годишна жена от Харманли. Същата е откарана в ЦСМП – Димитровград, където е обслужена амбулаторно и освободена без опасност за живота, с натъртване на долния десен крайник. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер 7410+”, който е отчел 0,00 промила и за двамата. На Ж.Г. е съставен акт и е издаден констативен протокол за ПТП.

На 19 юли около 17.00 ч. по път 5008 в посока от с. Змейово за с. Борилово се движел мотоциклет “Ямаха”, управляван Д.С. на 21 години от Ст. Загора. На км. 3+600 водачът навлиза в насрещната лента и се удря в предния ляв калник на движещия се към с. Змейово л. а.”Джип Гранд Чероки”, управляван от 42-годишен мъж от Стара Загора. В следствие настъпилото ПТП е пострадал мотоциклетистът, който е откаран и настанен в травматологията на МБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” – Стара Загора с фрактура на дясната ръка и лявата лопатка, без опасност за живота. Водачът на джипа е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което не е отчело употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо производство
На 17 юли в РУ – Чирпан е започнато бързо производство срещу П.К., на 63 години от с.Свобода, общ.Чирпан, за това че на 17.07.2015 г., около 15.10 ч., в същото село, по ул.”Младост” в посока юг, управлявал л.а. “БМВ 316″, негова собственост, след употреба на алкохол 2.24%, установено с техн. средство “Алкотест Дрегер – 7510″. Под влияние на алкохола, водачът е самокастрофирал в ел.стълб. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Чирпан.

Разкрити престъпления
На 17 юли около 11:00 ч. в КАТ – Казанлък, при извършване на технически контрол по регистрация на т.а. “Форд Транзит” с полска регистрационна табела, е установена механична интервенция в областта на VIN № на рамата. От извършения оглед е установено, че в купето на микробуса, от дясната страна на прага, зад предна гума има следи от механична интервенция. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 юли около 07:30 ч., в с.Търничени, общ.Павел баня, е извършена проверка в частен имот на ул.”Витоша”, обитавана от лицето С.Л. на 37 години. Установено е, че в двора са засадени общо 16 бр. растения от рода на конопа с различна височина. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 юли в РУ – Казанлък е започната проверка срещу О.О. на 27 години от с.Тъжа за това, че за периода от 01.04.2008 г. до 24.06.2008 г. е представил пред администрацията на КАТ – Казанлък неистински документ – свидетелство за основно образование, с цел издаване на свидетелство за управление на МПС.

По-характерни престъпления
На 17 юли в 22:00 ч. във 02 РУ-Ст. Загора е получен сигнал от 68–годишен мъж, че за времето от 13:00 ч. до 15:00 ч. на същия ден неизвестно лице чрез демонтиране на комарник, през незалкючен прозорец, е проникнало в къщата му в кв. «Лозенец» на ул.”Ивайло” и е извършило кражба на телевизор. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 юли в 18:08 ч. в ОДМВР – Ст. Загора е получено съобщение от 24–годишна жена, че на същата дата около 18:00 ч. в магазин, намиращ се в Ст. Загора на бул.”Патриарх Евтимий” неизвестен извършител е извършил кражба на сумата от около 5000 лв., които са били поставени в портмоне в незаключено чекмедже на шкафче. Образувано е досъдебно производство.

На 17 юли в 09:30 ч. в РУ – Раднево се е явил 18-годишен мъж и заявил, че на 15.07.2015 г., за времето от 21:30 ч. до 22:30 ч., в кафе-аператив “Бекс”, намиращ се Раднево, ул.”Г. Димитров”, неизвестен извършител е откраднал личния му мобилен телефон на стойност 700 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 юли във 02 РУ – Ст.Загора се е явила 36–годишна жена и заявила, че за времето от 15.07.2015 г. до 16.07.2015 г. от л.а. “Опел Астра”, паркиран в Ст. Загора на ул.”В. Левски”, между ул.”Екз. Антим” и ул.”Ст. Стамболов”, неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство, е отнел акумулатор. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 юли около 11:00 ч. във Второ РУ – Ст. Загора е получено съобщение от 43–годишна жена, че на паркинга на магазин “Кауфланд” неизвестен извършител, чрез използване на неустановено техническо средство, е разбил ключалката на предната лява врата на л.а. “Ситроен” и е отнел дамска чанта с намиращи се в нея лични вещи и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо производство
На 18 юли е започнато бързо производство срещу Й.Г., на 36 години от Ст. Загора за това, че на същата дата около 15.15 ч. на път І-5, км222+200 м, в посока юг, до разклона за с. Змейово е управлявал мотоциклет “Хонда” след употреба на алкохол. Водачът е тестван с «Алкотест Дрегер 7510», който е отчел 1.43 промила съдържание на алкохол в издишания въздух.

По-характерни престъпления
На 18 юли, около 10,00 ч. в Участък Мъглиж на РУ – Казанлък е получен сигнал от 61-годишна жена от Стара Загора, че на 18.07.2015 г. около 02,10 ч. неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в дома й в с. Шаново, общ.Мъглиж, и е извършило кражба на мобилен телефон и 50 лева. Образувано е досъдебно производство.

На 18 юли, около 03.40 ч., във Второ РУ – Ст.Загора, е получен сигнал от 59-годишен мъж от Ст. Загора, че на същата дата, около 03.30 ч. неизвестно лице е проникнало през отворен прозорец на терасата в апартамент, негова собственост, намиращ се на ул. “Христо Ботев”, и е извършило кражба на следните вещи: черна мъжка чанта с намиращите се в нея 1600 лв., 3 бр. връзки със секретни ключове, фотоапарат, 2 бр. мобилни телефони, прожектор, лични документи и др. Образувано е досъдебно производство.

На 18 юли в 14.07 ч. в ОДМВР – Ст. Загора е получено съобщение, че около обед на същия ден неизвестно лице от мъжки пол се е свързало на домашния й телефон с 86-годишна жена от Ст. Загора и е заявило, че е близък приятел на внука й, който в момента на разговора пътувал към Стара Загора, за да му донесе сумата от 1600 лв. за капаро на 10 климатика, пристигнали от Германия, но тъй като му предстояла ревизия, се налагало тя да събере сумата и да му я предаде. На същата дата жената е предала сумата от 1600 лв. на непознат за нея мъж. По-късно е разбрала, че е измамена. Образувано е досъдебно производство.

Пътно–транспортни произшествия

На 19 юли около 00.10 ч., в Казанлък по ул. “Ген. Радецки”, в посока север, се е движил л.а.”Форд”, управляван от А.Я., на 22 години от с. Енина, общ.Казанлък. Поради движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над автомобила, излиза вляво от пътното платно, удря се в дърво на тротоара, след което се удря и в железобетонната ограда, разрушава я и навлиза в частен имот. Водачът е тестван с техн. средство “Акотест Дрегер 7410″, който е отчел 0,63 промила алкохол в издишаният въздух. Връчен му е талон за медицинско изследване. Образувано е досъдебно производство.

Пожар
На 18 юли около 21:45 ч. в РУ – Казанлък е получен сигнал за пожар в хлебопекарна към фирма “Деч” ЕООД Павел баня, намираща се на ул.”Старозагорска” в Казанлък. На място е установено, че гори кашон с отпадъци до хлебопекарната, в резултат на което част от изолацията на проводниците на намиращата се в непосредствена близост климатична инсталация към хлебопекарната е изгоряла. Образувано е досъдебно производство.

Бързо производство
На 19 юли в РУ – Чирпан е започнато бързо полицейско производство срещу Б. Н. на 44 години от Чирпан за това, че на същата дата около 05.00 ч. по ул.”П. Яворов”, посока изток-запад, управлявал л.а. “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол, като измерената с техническо средство”Алкотест Дрегер 7510″ концентрация на алкохол в издишания въздух е 1.21 промила. На водача е издаден талон за мед. изследване.

На 19 юли в 04:10 ч. в Стара Загора на ул. “Христина Морфова”, е спрян за проверка л.а.”Опел Вектра”, управляван от А.Ч. на 24 години от с. Нова махала, общ. Николаево. Същият е пуснал в джоба на вратата на патрулния автомобил сумата от 15 лева, за да не бъде санкциониран за това, че управлява лек автомобил без СУМПС и след употреба на алкохол. На място е извършен оглед на патрулния автомобил. Образувано е бързо производство.

Разкрити престъпления
На 19 юли в 15:40 ч. във 02 РУ – Ст.Загора е получен сигнал от охранител към фирма “Боду СОД” ООД в магазин “Билла”, намиращ се в Ст. Загора, че е задържал лице, което е направило опит да открадне от магазина часовник на стойност 6.99 лв. На място е установен извършителят – Д.С., на 18 години, от Ст.Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 19 юли в 08.53 ч. в РУ – Казанлък, е получен сигнал от 25-годишен мъж от Казанлък, че за времето от 18.30 ч. на 18.07.2015 г. до 08.30 ч. на 19.07.2015 г., неизвестен извършител, след като е взломил катинара на гаража му, намиращ се пред входа на жилищен блок в кв. «Изток», е проникнал вътре и извършил кражба на 4 автомобилни гуми. Образувано е досъдебно производство.

На 19 юли в 11.37 ч. в РУ – Казанлък е получен сигнал от 44-годишна жена от с. Осетеново, общ. Павел баня, че за времето от 17.07.2015 г. до 11.00 ч. на 19.07.2015 г., неизвестен извършител, след като е проникнал в лятната и кухня през незатворен прозорец, е извършил кражба на сумата от 110 лв. и около 10 г златни накити. Образувано е досъдебно производство.

На 19 юли в 10.53 ч. в РУ – Казанлък е получен сигнал от 27-годишен мъж, че за времето от 23.00 ч. на 18.07.2015 г. до 10.50 ч. на 19.07.2015 г. неизвестен извършител е пробил с неустановен предмет четирите гуми на личният му л.а. “Фолксваген Голф”, паркиран в жк.”Изток”. Образувано е досъдебно производство.

На 19 юли в 08.20 ч. в РУ – Чирпан е получен сигнал от мъж на 60 години от Пловдив, че на същата дата около 08.00 ч. е установил, че е срязана задната дясна гума на управлявания от него л.а.”Опел Зафира”, паркиран в с. Плодовитово. След смяната на гумата е установил, че от незаключения автомобил липсва чанта, която е била оставена на предната дясна седалка, с намиращите се в нея лични документи, 2 мобилни телефона и парична сума около 1000 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 19 юли е получен сигнал от 67-годишен мъж от Горна Оряховица, който заявил, че от личния му автомобил “Фолксваген Пасат”, паркиран до входа на Затвора – Ст. Загора, е извършена кражба на един стек цигари и две златни обеци с тегло около 5 грама. По случая е образувано досъдебно производство.
#споделяне на връзка


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн