42-годишен гражданин на ФР Германия хванат да краде акумулатори от коли в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Разкрити престъпления
На 16 юли във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал за опит за кражба на акумулатор от л.а. “Опел Астра”, собственост на 30–годишен мъж от Стара Загора. Автомобилът е бил паркиран на ул.”Братя Жекови”. По случая е образувано досъдебно производство. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителят на деянието – М.В., на 42 г., гражданин на ФР Германия, живеещ в Стара Загора. При извършено претърсване на л.а. “Рено Клио”, управляван от извършителя, са намерении 6 акумулаторни батерии и кутия с кабели за аварийно подаване на ток, обект на кражби от автомобили, паркирани в Стара Загора. Образувани са 7 досъдебни производства за извършени от лицето престъпления. М.В. е задържан във Второ РУ – Стара Загора за срок до 24 ч. Работата по доказване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 16 юли около 01:50 ч. в ОДМВР – Ст.Загора е получен сигнал от дежурен оператор при частна охранителна фирма “СОТ Технопол”, че техен екип, след задействие на алармена инсталация, е посетил охраняван от тях търговски обект, намиращ се в Стара Загора, ул.”Майор Т. Кавалджиев”. На място, в момент на кражба от портфейл и монетник на монети на обща стойност 16 лв., е задържан Ю.Й. на 26 години от Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 юли в Гълъбово, кв.”Лозенец”, след получен сигнал за осъществявана незаконна лихварска дейност, е извършена проверка в дома на Б.Б. на 35 години и З.А. на 36 години, съжителстващи на семейни начала. На място е намерена тетрадка с вписани в нея множество имена на лица от Гълъбово и суми срещу тях, както и две дебитни карти с ПИН кодове. По случая е заведена преписка. Лицата са задържани за срок до 24 часа в РУ – Гълъбово.

По-характерни престъпления
На 16 юли във Второ РУ – Стара Загора 61–годишен мъж е заявил, че за времето от 00:00 ч. на 15.07.2015 г. до 08:30 ч. на 16.07.2015 г. неизвестен извършител е откраднал професионално барбекю на стойност 2000 лв. от тераса на почивна станция, намираща се в Старазагорските минерални бани. Образувано е досъдебно произовдство.

На 16 юли в 13:42 ч. 59–годишен мъж от гр. Крън е заявил, че за времето от 13:00 ч. до 13:20 ч. на 15.07.2015 г. неизвестен извършител е проникнал в незаключен л.а.”Опел Астра”, негова собственост, паркиран пред дома му, и е извършил кражба на тефтер с намиращи се в него лични документи и сумата от 150 лв. Образувано е досъдебно произовдство.

На 16 юли в РУ – Казанлък се е явил 55–годишен жител на София и заявил, че за времето от 13:00 ч. до 14:00 ч. на същата дата неизвестен извършител, след като е използвал техническо средство, е отключил т.а. “Пежо Боксер”, паркиран на ул.”Мазалат”, и е извършил кражба на мъжка чантичка, съдържаща лични документи, дебитни карти и сумата от 470 лв., негова собственост. Образувано е досъдебно производство.

Пътно–транспортни произшествия
На 16 юли около 19:00 ч., в с. Бузовград, общ.Казанлък, по ул.”Митко Палаузов”, в посока изток, се е движил л.а.”Фолксваген Голф”, собственост и управляван от Т.Д. на 46 години от с. Бузовград. Същият навлиза в лентата за насрещно движение, заобикаляйки паркирано МПС и блъска движещият се в лентата си, в посока запад, 10-годишен велосипедист от Казанлък. Пострадалият е откаран във ФСМП – Казанлък, където е установено, че е получил фрактура на десния крак, охлузвания и натъртвания по цялото тяло. Настанен е в МБАЛ – Стара Загора за лечение, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техн. средство “Алкотест Дрегер 7410″, който е отчел 0,21 промила алкохол. По случая е образувано досъдебно произовдство.

Бързо производство
На 16 юли в ОДМВР – Стara Загора е започнато бързо производство срещу Н.С. на 26 години от с. Езеро, общ.Нова Загора, неправоспособен водач, за това, че на същата дата в 03:35 ч., в Ст. Загора на бул. “Руски”, в посока юг, е управлявал мотоциклет след употреба на алкохол. Установено с техн. средство “Алкотест Дрегер 7510”, който e отчел 1,62 промила. Н.С. е задържан за срок до 24 часа в 01 РУ – Стара Загора. Съставен му е акт и е издаден талон за медицинско изследване.
#

бутон за социални мрежи

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн