Полицията разби наркобаза в павелбанското село Тъжа; Румънец катастрофира в прохода Шипка; Дете се блъсна в кола в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Производство на наркотици
На 8 юли от служители на РУ – Казанлък e проведена полицейска операция за противодействие напроизводството и разпространението на наркотични вещества. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, в къща в с. Тъжа, общ. Павел баня, в момент на производство на метаамфетамин е установен М.З. на 30 години от Казанлък.
При извършено претърсване в къщата са открити: около 1 кг синьо-бели таблетки, около 500 г бяло прахообразно вещество с неустановен произход, около 10 г суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана, жълта пластмасова кутийка съдържаща жълтиникаво прахообразно вещество, около 3 г, реагиращо при тестване с полеви наркотест на наркотично вещество, 16 таблетки “Хюмекс”, около 100 г бяло прахобразно вещество, реагиращо на метаамфетамин, 14 колби с различна вместимост, стъклена бутилка с вместимост 1 л, съдържаща фосфорна кисилина, две 3-литрови туби, съдържащи кафеникава течност, бутилка от 1 л, съдържаща солна киселина, 3 пластмасови бутилки по 1,5 л, съдържащи двуслоен разтвор за извличане на амфетамини, 1 л бутилка с разтворител “ТМ” и множество други различни по вместимост съдове, съдържащи химични вещества.
В управлявания от лицето л.а. “Фолксваген Пасат” са открити около 5 г суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана и около 1 г кафеникаво вещество, реагиращо на наркотично вещество.
На адреса са установени и лицата П. М. на 19 години и Б. Б. на 24 години, и двамата от Стара Загора. В цигарена кутия, намираща се в дамска чанта, собственост на П.М., са открити около 1 г кафяво прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на амфетамин и около 3 г суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана.
При извършеното претърсване в обитаваната от М.З. къща в гр. Павел баня са открити 5 растения от рода на конопа и около 2 г суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана.
По случая се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от НК. Трите лица са задържани за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

Разкрити престъпления
На 8 юли около 13:45 ч. в Стара Загора на ул.”Кап. Петко Войвода” полицейски екип е спрял за проверка л.а.”Мерцедес”, управляван от К.Д. на 20 години и пътник Ц.Ж. на 18 години, и двамата от Стара Загора. След извършен личен обиск и последваното претърсване в дома на водача са намерени и иззети около 105 г тревиста маса, реагираща на канабис. Лицата са задържани във Второ РУ – Стара Загора за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 юли в РУ – Чирпан е образувана проверка за незаконно съхранение на дърва в дома на А.Н. на 28 години от с. Свобода, общ. Чирпан. От проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че лицата А.Н. на 76 години, Б.А. на 46 години, М.Д. на 33 години и Г.И. на 66 години, всички от с. Свобода, съхраняват незаконно дърва за огрев без необходимите документи. Съставени са им актове за установяване на административно нарушение по Закона за горите. В РУ – Чирпан са започнати проверки.

По-характерни престъпления
На 8 юли във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал от 35–годишен мъж, че за времето от 00:30 ч. на 05.07.2015 г. до 11:30 ч. на 08.07.2015 г. в землището на с. Петрово неизвестен извършител, чрез изкопаване на 11 дупки в земята, е извършил кражба на 150 м съобщителен кабел, собственост на “Виваком”. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 8 юли около 09:45 ч. в Казанлък, на ул.”Козлодуй” в посока изток-запад се е движел л.а.”Мерцедес”, управляван от Р.М. на 46 години. При извършване на маневра заобикаляне отдясно на движещия се в същата посока велосипед, управляван от 33-годишен мъж, водачът не спазва необходимото странично разстояние и настъпва пътно-транспортно произшествие, в резултат на което велосипедистът пада на земята. Откаран е във ФСМП – Казанлък, където след медицински преглед е установено, че има охлузна рана на дясната ръка и фрактура на дясната тазобедрена става, без опасност за живота. Водачите са тествани за алкохол с техническо средство – алкотест „Дрегер–7410”, който e отчел 0,00 промила и на двамата. Образувано е досъдебно призводство.

На 8 юли около 21:30 ч. по път I-5 в посока север-юг, от връх “Шипка” за гр. Шипка, се е движел л.а. “Киа”, собственост и управляван от 48-годишен румънски гражданин. На км.171 възниква техническа неизправност на автомобила и се отделя задната дясна гума. Автомобилът се завърта и се блъска в бетонна предпазна ограда. В резултат на удара возещата се на задната седалка 35-годишна румънска гражданка получава фрактура на 12-ти прешлен и разцепване на други прешлени. Откарана е в МБАЛ Стара Загора и е настанена за лечение, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство – aлкотест “Дрегер-7410”, който е отчел 0.00 промила. Съставен му е акт за административно нарушение по ЗДвП.

На 8 юли около 01:20 ч. по път ІV-57012, км.1+000, в посока запад-изток, на територията на общ. Раднево, се е движел л.а.”Сузуки Витара”, собственост и управляван от В.Н. на 34 години от с. Знаменосец, общ. Раднево. По време на управлението водачът губи контрол над автомобила, който напуска пътното платно в южната му част. В резултат на настъпилото пътно-транспортно произшествие пътуващият в автомобила 28-годишен мъж от Раднево получава счупване на дясната ръка и кратковременна загуба на съзнание. Настанен е за лечение в МБАЛ – Раднево, в травматологичното отделение, без опасност за живота. Водачът е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и да даде кръв за изследване. Образувано е досъдебно производство.

На 8 юли около 19:00 ч. в Стара Загора по ул.”Граф Н.Игнатиев”, посока запад, се е движел т.а.”Пежо”, управляван от К.Н. на 25 години, стаж 7 години. В западния край на жилищен блок, преминавайки зад паркиран автомобил, внезапно на пътното платно изскача 6-годишно момиче, блъска се в предната лява част на МПС и пада на предния капак. В резултат на удара детето получава охлузвания по коленете, десния лакът, носа и главата. Обслужено е амбулаторно в ЦСМП – Ст.Загора и е освободено, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство алкотест “Дрегер 7510″, който е отчел 0,00 промила.
#svz

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн