Янко Янков ще участва в престижното Premium Rally с 6,2-литровия си “Шевролет Камаро” (500 к.с.)

STZAGORA.NET
*

*
От 16 до 19 юни ще се проведе 3-то издание на престижното автомобилно състезание Premium rally. То ще стартира от “Марина Диневи” – Свети Влас, ще премине през Велинград и Белград, Сърбия, и ще завърши в София. Състезанието е за луксозни и бързи автомобили от цяла България с кубатура над 3000 куб. см и над 300 коня под капака. Форматът му е сходен с този на Gumball 3000. Собствениците на луксозни и мощни автомобили са обединени от интересите им към автомобилите и адреналина. Това са личности от шоубизнеса и много познати лица от бизнес средите. Всички те подкрепят инициативата “Толерантност на пътя” и участват ежегодно в различни благотворителни каузи.

Стара Загора ще участва чрез Янко Янков,който е представител на най-голямата фейсбук група под липите – “Група за истината за Стара Загора”, и председател на сдружението към групата, общественик и бизнесмен. Той ще участва със Chevrolet Camaro модел 2015 г. с мощност близо 500 коня и обем на двигателя 6,2 л.

“През последните години се засилиха много инцидентите по пътищата от хора, които са се взели насериозно и са се качили на по-мощна кола. Според мен собствениците на скъпи и бързи автомобили трябва да дават пример за нормално и безаварийно шофиране, а възможностите на автомобилите да ги показваме по пистите” – каза преди ралито Янко Янков. Той очаква да представи достойно Стара Загора и да се класира в Топ 10 на ралито.

*
Суперколите ще стартират от Марина Диневи в Свети Влас на 17 Юни от 13:00. Първата дестинация е Велинград, но преди крайната си точка табунът от расови коне ще тества спортните си възможности на специално избрано затворено трасе за скорост.

Вечерта на 17 юни луксозните автомобили ще бъдат паркирани пред Гранд хотел Велинград.

На втория ден отборите потеглят към Белград. Тайна локация, достояние само за участниците, ще е междинният чек-пойнт на 18 юни. Все още се уточняват подробностите за пистовия ден, но според запознати има сериозна възможност това да е ново трасе в Сърбия.
През последния ден от ралито (19 юни) групата суперавтомобили ще се насочи към столицата София. Хотел „Кемпински“ ще е домакин на пищна вечеря по случай финалния ден и награждаването на победителите.

МАРИНА ДИНЕВИ – Свети Влас
*

*
“Марина Диневи” е съоръжение от ново поколение, отговарящо изцяло на световните стандарти. Капацитетът й е за 300 яхти, 50 от които в кралския клас над 25 метра. Всяко яхт-място е оборудвано с ток, вода, цифрова телевизия, телефон, факс, безжичен интернет, както и мобилно зареждане с гориво до всяко кейово място. Денонощна физическа и видео охрана гарантира сигурността в пристанището.

Има сервизен център с работилница, магазин за части, принадлежности и екипировка, обучение и наемане на капитани и квалифициран персонал и др.

Крайбрежната зона включва множество развлекателни заведения и петзвездния бутиков хотел “Палас” с 2 ресторанта, басейн и казино, подходящ за индивидуален, семеен и конферентен туризъм. Задължителните магазини, ресторанти, заведения и дискотека с джакузи допълват картинката на елитното яхтено пристанище, с каквото могат да се гордеят и най-престижните курорти. В непосредствена близост са комплексите “Диамант” и “Арена”, където гостите на Марина Диневи ще открият пиано бар, интернет център, амфитеатър с 450 места, фитнес и СПА-център, спортна зала за игри, медицински пункт, супермаркети, фризьорски салон, детска градина и православен храм.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн