24-годишен мотоциклетист загина на изхода на чирпанското село Винарово след удар в насрещна кола

STZAGORA.NET
*
На 24 май около 19,20 ч. в с.Винарово, община Чирпан, се е движел мотоциклет „Хонда”, управляван от 24-годишен мъж от Чирпан. На излизане от селото, в посока с.Могилово, при движение с несъобразена скорост мотоциклетистът навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в л.а.”Фолксваген”, управляван от 43-годишна старозагорка. В резултат на удара мотоциклетистът загива на място. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо полицейско производство
На 23 май в РУ-Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 58-годишния Б.Б. от гр.Казанлък, затова че на същата дата около 02,40ч., по бул.”Розова долина в гр.Казанлък, управлява л.а.”Мерцедес” след употреба на алкохол – 2,35 промила. Връчен му е талон за медицинско изследване, но водачът отказва да даде кръвна проба за анализ. Б.Б. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Казанлък.

Разкрити престъпления
На 22 май в РУ-Чирпан е получено съобщение от 45-годишен мъж от гр.Пловдив, който заявил, че за времето от 15 март до 22 май от къщата му в с.Гранит, общ.Братя Даскалови, е извършена кражба на телевизор и три тома на „Речник на съвременния български книжовен език”. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 22-годишният С.И. от същото село. Вещите, обект на престъплението, са върнати на тъжителя. По случая се извършва проверка.

На 22 май във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение от 48-годишен старозагорец, който заявил, че около 11,30ч. на същата дата, докато бил в банков клон на бул.”Цар Симеон Велики”, неизвестен извършител е откраднал мобилния му телефон, оставен на едно от бюрата в банката. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – К.Д. на 49 години от гр.Стара Загора. Лицето е задържано за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 22 май в 18,50ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение от 44-годишен мъж от с.Кънчево, общ.Казанлък, за извършена кражба от автомобила му, паркиран в същото село. Пристигналият на място полицейски екип установил, че за времето 20,30ч. на 20 май до 18,45ч. на 22 май неизвестен извършител взломил дясната ключалка, деформирал дясна дръжка на л.а.”Фолксваген Голф” и извършил кражба на СД-плейър. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 май в 12,25ч. в Първо РУ-Стара Загора е получен сигнал от 35-годишен старозагорец за извършена кражба от личния му автомобил, паркиран на ул.”Господин Михайловски” в гр.Стара Загора. На място е установено, че за времето от 19,00ч. на 21 май до 08,30ч. на 22 май неизвестен извършител, чрез подбран или подправен ключ, е отключил л.а.”Опел Астра” и отнел акумулаторна батерия. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 май във Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал за извършена кражба на акумулатор от автомобил, паркиран в с.Борилово. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че неизвестен извършител е отнел 2 акумулатора от товарен автомобил „Ифа”. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортно произшествие
На 22 май около 17,15ч. по ул.”Васил Левски” в гр.Чирпан се е движел л.а.”Фолксваген Поло”, управляван от 41-годишния М.А. от гр.Чирпан. При маневра на заден ход водачът не се убедил, че пътят зад превозното средство е свободен, и ударил движещата се зад МПС 73-годишна пешеходка. В резултат на удара възрастната жена е получила охлузвания на дясната ръка и натъртвания по гръдния кош. Отведена е във ФСМП-Чирпан от водача, където е прегледана и обслужена амбулаторно, след което е освободена без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила.

Бързо полицейско производство
На 23 май в сектор „Пътна полиция” – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу 36-годишната Х.М. от с.Долно Черковище, общ.Стамболово, за това, че на същата дата около 06,20ч., по път І-5 в с.Тракия управлявала л.а.”Опел Астра” след употреба на алкохол – 2,57 промила.

На 23 май в сектор „Пътна полиция”-Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу неправоспособния Й.А. на 24 години от с.Дълбоки, общ.Стара Загора, за това, че на същата дата около 09,50ч., по ул.”Стамболийски” в с.Дълбоки управлявал л.а.”Рено” след употреба на алкохол – 1,23 промила.

На 23 май в сектор „Пътна полиция”-Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу 60-годишния Д.Д. от гр.Стара Загора за това, че на същата дата около 20,25ч. по ул.”Свобода” в с.Хрищени управлявал л.а.”Фолксваген Пасат” след употреба на алкохол – 1,33 промила и е предизвикал самостоятелно ПТП, без пострадали.

На 24 май около 01,20ч., в кв.”Строител” в гр.Гълъбово полицейски екип на РУ-Гълъбово са спрели за проверка л.а.”Ауди”, управляван от 21-годишен мъж от гр.Раднево и пътник Е.Т. на 24 години от с.Обручище, общ.Гълъбово. В хода на проверката пътникът заявил, че в спортната си чанта носи наркотично вещество. Същият е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

По-характерни престъпления
На 23 май около 09.30ч. в Първо РУ-Стара Загора се явила 48-годишна старозагорка, която съобщила за извършена кражба на предавателни устройства, собственост на интернет доставчик, намиращи се на покрива на сграда на ул.”Св. Княз Борис І”. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 00,20ч. до 00,35ч. на същата дата неизвестен извършител, чрез огъване на ламарина, отнел 14 предавателни устройства на обща стойност около 1700 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо полицейско производство
На 24 май в РУ-Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 25-годишния З.С. за това, че на същата дата около 19,25ч. на площад „Севтополис” е управлявал нерегистриран мотоциклет след употреба на алкохол – 2,30 промила. Връчен му е талон за медицинско изследване, който водачът отказал да получи. З.С. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Казанлък.

На 24 май около 23,55ч., на кръстовището на ул.”Стара планина” и ул.”Пушкин” в Казанлък полицейски екип на РУ-Казанлък е извършил проверка на 27-годишния П.П. от същия град. В хода на същата в лицето е намерена около 1 г суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. По случая е образувано бързо полицейско производство.

По-характерни престъпления
На 24 май в 03,29ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение от 31-годишна жена за извършена кражба от апартамент, намиращ на ул.”Любен Каравелов”. Пристигналият на място полицейски екип установил, че за времето от 20,30ч. на 23 май до 03,20ч. на 24 май неизвестен извършител, след като проникнал през прозорец в апартамента, извършил кражба на преносим компютър и златни накити на обща стойност около 2000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 24 май около 13,00ч. в с.Михайлово, общ.Стара Загора, се е движел мотоциклет „МЗ”, управляван от неправоспособен 17-годишен младеж от с.Михайлово. След ляв завой водачът губи управление над мотоциклета, навлиза в тротоарно пространство, където пада и с тялото си блъска 60-годишна пешеходка. В резултат на удара жената получава фрактура на лявата китка. Обслужена е амбулаторно и е настанена в Клиника по ортопедия при УМБАЛ-Стара Загора, без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,14 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 май около 18,20 ч. по бул.”Св.Патриарх Евтимий” в Стара Загора в посока юг се е движел л.а.”Форд Фокус”, управляван от 30-годишен мъж от града. На отклонението за хипермаркет „Домко” се престроил и спрял за маневра „завой наляво”. В същото време в посока север по булеварда се е движел л.а.”Фолксваген Голф”, управляван от 25-годишен мъж от Стара Загора, който е застигнат и блъснат в задната си част от движещо се зад него МПС, което напуска произшествието. В резултат на удара л.а.”Фолксваген Голф” продължава движението си напред и блъска престроилия се л.а.”Форд Фокус”. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители от Първо и Второ РУ-Стара Загора, в производствена база е издирен и установен напусналият ПТП-то автомобил – л.а.”Хонда Сивик”, управляван от 27-годишния Н.П. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 2,38 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 май около 16,40 ч. по бул.”Св.патриарх Евтимий” в Стара Загора се е движел л.а.”Фолксваген Поло”, управляван от 45-годишната Г.К. от града. При извършване на маневра „завой наляво” по ул.”Васил Левски” колата блъска с предната си лява част пресичащия на пешеходна пътека 31-годишен мъж от Велико Търново. Същият е откаран в ЦСМП-Стара Загора с контузна рана на дясната вежда и охлузване на дясното рамо, където е обслужен амбулаторно и е освободен без опасност за живота. Водачът и пешеходецът са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.
#junspodelime

2 коментари on “24-годишен мотоциклетист загина на изхода на чирпанското село Винарово след удар в насрещна кола”

  • ЗЛАТКА НЕДЕЛЧЕВА wrote on 1 ноември, 2016, 6:05

    КАК ОПРЕДЕЛИХТЕ СКОРОСТТА НА МОТОРИСТА И ЧЕ ТОЙ Е НАВЛЕЗНАЛ В НАСРЕЩНОТО ПЛАТНО.СТАВА ДУМА ЗА КАТАСТРОФАТА ОТ 24,05 2015 Г МЕЖДУ СЕЛАТА ВИНАРОВО-МОГИЛОВО.АКО СТЕ ДАЛИ ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ,СЛЕД ДОКАЗВАНЕ С ФАКТИ ЩЕ ВИ ТЪРСЯ ОТГОВОРНОСТ!!!!!

  • admin wrote on 1 ноември, 2016, 12:41

    По-спокойно с търсенето на отговорност. Това е официалният бюлетин на ОДМВР – Стара Загора. От полицията ли ще търсите отговорност, че така са съобщили за произшествието?

Напишете коментар


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн