Неизвестен открадна 42 килограма сладолед от павилион в Стара Загора. Четирима се подпалиха по невнимание с газ в Средногорово

STZAGORA.NET
*
По-характерни престъпления
На 17 май в 09,05 ч. в Първо РУ-Стара Загора е получено съобщение за кражба от временен търговски обект за продажба на сладолед, намиращ се на бул.”Цар Симеон Велики” в Стара Загора. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че за времето от 16 до 17 май неизвестен извършител, след като е срязал брезента на павилион, проникнал в него и извършил кражба на шест кутии с по 7 кг сладолед. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 май в 13,11ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение от ФСМП-Казанлък за четири лица на възраст между 24 и 27 години, докарани от с.Средногорово, общ.Казанлък, с различна степен на изгаряне по телата. При извършен оглед на мястото е установено, че лицата са получили изгарянията си в резултат на взрив от неправилно боравене с флакони с газ. От помещения в къщата е иззета около 350 г марихуана. Лицата са откарани и настанени за лечение в Клиника по изгаряне в Пловдив с изгаряния от 15 до 20% по телата. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 май в РУ-Казанлък е получено съобщение от 62-годишна жена от Раднево, която заявила, че за времето от 09,00 ч. до 15,00 ч. на същата дата неизвестен извършител е срязал две гуми на л.а.”Рено Меган”. Автомобилът е бил паркиран пред къща в с.Лява река, община Гурково. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 май в 09,20 ч. във Второ РУ-Стара Загора се явил 34-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 21,00 ч. на 15 май до 09,00 ч. на 16 май неизвестен извършител противозаконно е отнел личния му л.а.”Ауди А6”, паркиран на бул.”Христо Ботев” в Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 май около 17,20 ч. в Първо РУ-Стара Загора е получен сигнал от 26-годишна старозагорка, която заявила, че на същата дата около 17,10 ч. на ул.”Братя Жекови” в Стара Загора непознато за нея лице е дръпнало от врата й златен синджир с тегло около 5-6 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 май в 15,00 ч. във Второ РУ-Стара Загора се явил 79-годишен старозагорец, който заявил, че е жертва на телефонна измама. На 14 май на домашния му телефон се обадил мъж, който се представил за негов роднина. Непознатият заявил, че ще купува климатици, за които трябва да се даде капаро, което той не може да плати, тъй като бил извън града. Възрастният мъж се съгласил да плати капарото вместо него и около 12,00 ч. пред блока, в който живее, предал сумата от 3000 лв. на непознато лице. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 май във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение от 43-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 22,30 ч. на 14 май до 22,30 ч. на 15 май неизвестен извършител е нарязал четирите гуми на управлявания от нея л.а.”Фиат Пунто”. Автомобилът е бил паркиран на паркинг на ул.”Свети Отец Паисий” в Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 май във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение от 43-годишен мъж от с.Асеновец, общ.Нова Загора, който заявил, че за времето от 01,00 ч. до 17,30 ч. на същата дата неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство, е извършил кражба на катализатор на л.а.”Ланчия Либра”. Автомобилът е бил паркиран на паркинг в кв.”Трите чучура-юг” в Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 17 май около 16,20 ч. по АМ „Тракия” в посока изток се е движел л.а.”БМВ”, управляван от 20-годишен старозагорец. На км.225 поради движение с несъобразена скорост водачът губи управление над автомобила, който напуска пътното платно и се преобръща в канавка. В резултат на това возещата се на предна дясна седалка 74-годишна старозагорка получава контузна рана на главата. Обслужена е амбулаторно в ЦСМП-Стара Загора и е освободена без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила.

На 15 май в 16,08ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение за възникнало ПТП в Прохода на Републиката. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че по път ІІ-55 в с.Пчелиново, в посока към гр.Гурково, се е движел л.а.”Рено Клио”, управляван от 21-годишния Г.Т. от гр.Твърдица. На десен завой водачът предприел маневра „изпреварване”, навлязъл в лентата за насрещно движение, блъснал движещия се в нея л.а.”Мерцедес”, управляван от 44-годишен мъж от с.Арбанаси, общ.Велико Търново, след което се завъртял и се ударил в еластична ограда. В резултат на настъпилото ПТП Г.Т. получил множество фрактури на левия крак, таза и ребра. Откаран е в УМБАЛ-Стара Загора и е оставен за лечение с опасност за живота. Пострадали са и четиримата пътници в л.а.”Рено Клио”, които са транспортирани и настанени в УМБАЛ-Стара Загора без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.
#svz

социални бутони


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн