Пияни водачи причиниха катастрофи с две жертви и много ранени през уикенда в Старозагорско

STZAGORA.NEТ
*
По-характерни престъпления
На 6 март в РУП-Гълъбово е получен сигнал от 54-годишна жена от гр.Гълъбово за извършена кражба от магазин, намиращ се ва бул.”Република” в същия град. пристигналият на място полицейски екип установил, че неизвестен извършител е влязъл в работещия магазин и е извършил кражба на около 300 лв. от касово чекмедже. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 март във Второ РУП-Стара Загора е получен сигнал от 50-годишна жена от гр.Стара Загора, която заявила, че на същата дата неизвестен извършител, след като е разбил катинар на вратата на гараж, собственост на ПГВМ, и е извършил кражба на 117 кг бодлива тел, 70 м многожилен кабел, скоби за строително скеле и вериги за сняг. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 79–годишен старозагорец, който заявил, че е станал жертва на телефонна измама. На същата дата около 14,00ч. потърпевшият е получил обаждане на домашния си телефон от мним доктор, който под предтекст заплащане на ваксина срещу тежка вирусна инфекция за сина му, го въвел в заблуждение. Малко по–късно възрастният мъж предал 2000 лв. на непознато лице. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия
На 6 март около 05,15 ч. по път І-5 от Димитровград за Стара Загора се е движел ТИР ”Ман” с румънска регистрация и прикачено към него полуремарке, управляван от 44-годишния румънски гражданин Й.Б. На км.246+500 водачът губи контрол над автомобила, навлиза в насрещната пътна лента и блъска движещия се в посока юг лек автомобил ”Форд Галакси”, управляван от 39-годишен мъж от Нова Загора. В резултат на настъпилото ПТП на място е починала пътуващата в л.а.”Форд Галакси” 41-годишна жена от Нова Загора. Пострадали са следните пътниците в лекия автомобил: 51-годишна жена от Нова Загора е с тежка политравма. Настанена в ОАРИЛ на УМБАЛ-Стара Загора с опасност за живота; 43-годишна жена от Нова Загора е с мозъчно сътресение. Настанена за лечение в НХО на УМБАЛ-Стара Загора без опасност за живота; 58-годишна жена от Нова Загора е с гръдна травма и фрактура на дясна ръка. Настанена в „Гръдна хирургия” без опасност за живота; 49-годишна жена от с.Любимец, обл.Сливен, е охлузвания и натъртвания. Обслужена е амбулаторно и е освободена. 52-годишна жена от Нова Загора е със съмнение за счупен прешлен. Настанена в НХО без опасност за живота. 39-годишният водач е с фрактура на бедрена кост. Настанен в „Ортопедия и травматология” без опасност за живота. Водачът на товарния автомобил е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 1,16 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 март около 17,05 ч. в Стара Загора на бул.”Никола Петков”, в посока запад, се е движел л.а.”Опел Корса”, управляван от 53-годишната С.С. от Стара Загора. Поради управление с несъобразена с пътните условия скорост водачката губи контрол над автомобила и на прав участък се блъска в паркиран на такси-пиаца таксиметров автомобил „Дачия Логан”. Вследствие на удара същият се предвижва напред и блъска паркирания пред него л.а.”Дачия Логан”, който също се предвижва напред и блъска л.а.„Шевролет Калос”, паркиран пред него. В резултат на настъпилото ПТП са нанесени материални щети и по четирите автомобила. С.С. е тествана с техническо средство за употреба на алкохол, което отчело 2,60 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 март около 10,20ч. по път ІІ-66 от Стара Загора за Чирпан се е движел л.а.”Мерцедес А160”, управляван от 29-годишния Г.Н. от гр.Стара Загора. Поради управление с несъобразена с пътните и атмосферни условия (снеговалеж и заснежено пътно платно) водачът изгубил управление над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в движещия се по нея т.а.„Фолксваген Транспортер”, управляван от 53-годишен мъж от Пазарджик. Вследствие на удара пътуващият в лекия автомобил 23-годишен старозагорец е загинал на място, а пътуващата в товарния автомобил 53-годишна жена от Пазарджик е получила контузна рана на главата и фрактура на двата долни крайника. Същата е откарана в ЦСМП-Стара Загора, обслужена и оставена за лечение без опасност за живота. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо полицейско производство
На 8 март e образувано бързо полицейско производство срещу турския гражданин К.К. на 41 години за това, че на същата дата около 01,30 ч. на паркинг на магазин „Технополис” при извършване на маневра с ТИР ”Мерцедес” не се съобразява с габаритите на автомобила и удря паркиран л.а.”Опел Омега” и реализира ПТП с минимални щети. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 1,66 промила. К.К. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП-Стара Загора.

По-характерни престъпления
На 09 март в РУП-Казанлък е получен сигнал за взломен павилион за продажба на вестници и списания, намиращ се на кръстовището на бул.”23-ти пехотен шипчински полк” и ул.”Пушкин”. Пристигналият на място полицейски екип е установил, че неизвестен извършител, след като е разбил входната врата на павилиона, е проникнал в него и е извършил кражба на неустановено количество цигари от различни марки. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 март в РУП-Чирпан е получено съобщение от 40-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестен извършител, след като е проникнал през незаключена врата на пристройка към къща, намираща се в с.Зетьово, е извършил кражба на 2 автомобилни гуми с джанти, ръчна количка и 40 м трижилен проводник. По случая е образувано досъдебно производство.
#социални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн