Задържаха 22-годишен, разбил таванско помещение. 86-годишна даде 2150 лв. за “златни пирони”

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления
На 28 декември в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за разбито таванско помещение на ул.”Св. Княз Борис” 79. Изпратеният на място екип установява, че за времето от 27 до 28 декември неизвестно лице е взломило входната врата на таванското помещение и е направило опит да отнеме четири чифта мъжки и дамски обувки. Извършителят на деянието бързо е установен. Това е 22-годишният И.Н. от София. Същият е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

По-характерни престъпления
На 28 декември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 86-годишна жена от Стара Загора, която заявила, че е станал жертва на телефонна измама. Възрастната жена била заблудена от мним доктор, който й съобщил, че дъщеря й е със счупен крак и необходима скъпоструваща операция за поставяне на златни пирони. Пред дома си потърпевшата предала на непознато за нея лице 2150 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП
На 28 декември около 22:20 ч в с. Черна гора се е движил л.а. «Ситроен», управляван от Д.Д. на 38 години от с. Черна гора. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост Д.Д. удря отзад движещата се пред него каруца, управлявана от И.И. на 38 години от горепосоченото село. В резултат на удара И.И. получава охлузвания и натъртвания на десен крак. Прегледан е и е освободен, без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на водача на Ситроена е отчела 1.88 промила. По колата му са нанесени само материални щети в предната част. Същият е задържан за срок до 24 часа в РУП – Чирпан.

На 28 декември в 21:02 ч на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пътен инцидент в центъра на с. Преславен. Изпратеният на място екип установява, че неправоспособно 16-годишно момче от с. Загоре, управлявайки л.а. “Опел Астра”, след ляв завой губи контрол над управлението на колата и се блъска в бетонна ограда. От удара момчето получава натъртвания. Настанено е за лечение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 декември около 20:45 ч от Симеоновград за с. Васил Левски се е движил л.а. “Фолксваген Голф”, управляван от Й.К. на 18 години от Хасково. Поради движение с несъобразена скорост, на десен завой водачът губи контрол над управлението на колата, излиза извън пътното платно, вляво по посока на движението си, и се преобръща. От удара са пострадали пътуващите: 19-годишно момче е с контузия на стомаха, 19-годишно момиче е с комоцио и контузия на главата, 15-годишно момиче също с комоцио и контузия на главата. Пробата за употребата на алкохол на водача е отрицателна.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#

share button


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн