Търговски пътник е убит с огнестрелно оръжие на пътя между Първомай и Чирпан

STZAGORA.NET
По-характерни престъпления
На 11 декември около 01.00 в ОДЧ на РУП – Чирпан е получено сигнал за изчезнал служител на фирма заедно с управлявания от него служебен автомобил. След подаването на сигнала е изпратен полицейски екип, който установява лекия автомобил „Фиат Скудо” на пътя Първомай–Чирпан, с отключени врати, но без водача. След извършен оглед в района, в нива в близост до пътя е открито тялото на 35-годишният водач (търговски пътник, според публикации в електронните медии – бел. ред.). По първоначална информация по тялото са открити огнестрелни и прободни рани. Полицията работи по изясняването на всички факти и обстоятелства около случая. Образувано е досъдебно производство.

На 11 декември около 10.30 ч. в Първо РУП – Ст.Загора е получено съобщение от М.Я. на 87 г. от Стара Загора, която е заявила, че е станала жертва на телефонна измама по схемата с пострадал близък, който се нуждае от спешна операция. М.Я. е предала на неизвестно за нея лице сумата от 1000 лв. По случая е образувано ДП.

Разкрити престъпления
На 29 ноември в Първо РУП – Ст.Загора е заведена преписка за извършена взломна кражба от мазето и тавана на Г.Х. на 77 г. от Ст.Загора, при която са отнети казан за бойлер, 50 книги, 20 огнеупорни тухли, газова бутилка, части за леки автомобили и др. След проведени мероприятия са установени извършителите на кражбата – Н.М. на 17 г. от Ст.Загора и И.И. на 21 от Ст.Загора. По случая е образувано ДП.

На 11 декември около 14.00ч. във Второ РУП – Ст.Загора е получен сигнал за извършена кражба на вещи от магазин “Кауфланд” на стойност 470 лв. От извършените мероприятия е установен извършителят на кражбата – А.Р. на 24 г. от Кърджали. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУП – Ст.Загора.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

сподели бутон


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн