Две квартирни кражби в Стара Загора – бюлетин

STZAGORA.NEТ
Разкрити престъпления
На 28 октомври в РУМВР – Чирпан е получен сигнал от 51-годишен жител на Чирпан, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в таванското му помещение на ул. „Победа” в Чирпан и е отнело от там кафе машина. След подаването на сигнала извършителят е установен. Това е А.Й. 24 години от Чирпан.

Във връзка с кражба, при която за времето от 19 .10. 2014 г. до 21.10.2014 година неизвестно лице отне от дома на 27-годишен жител на с. Ловец меден съд с вместимост 20 литра, полицейските служители от Второ РУМВР – Стара Загора разкриха извършителите. Това са Д.С. на 48 години от с. Хрищени и П.П. на 54 години от с. Ловец.

На 29 октомври полицейски патрул на РУМВР – Раднево спира за проверка в Раднево л.а. „Форд Фиеста”, управляван от М.М. на 32 години от с. Николаевска, обл. Варна, със спътник в автомобила 21-годишният Д.Д. от Раднево. В хода на проверката на предната дясна седалка в автомобила е открито топче зелена листна маса, съдържащо марихуана. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

На 28 октомври органите на реда от РУМВР – Гълъбово извършиха претърсване в дома на 26-годишната Г.Т. от Гълъбово, при която откриха и иззеха 0,8 кг тютюн без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 28 октомври във Второ РУМВР – Стара Загора е получен сигнал от 63-годишен жител на кв. “Три чучура–юг” в Стара Загора, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в апартамента му и е отнело оттам 300 лв. и златни накити с тегло около 30 г. Образувано е досъдебно производство.

На 28 октомври във Второ РУМВР – Стара Загора е получен сигнал за това, че същия ден около 13:30 ч на входната врата на апартамента на 75-годишна старозагорка(ул. „Св. Отец Паисий”) позвънила непозната жена, която помолила да й бъдат дадени стари дрехи. Докато възрастната жена била в една от стаите на жилището си непознатата отнела оставената на портмантото в коридора дамска чанта с 1180 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар
На 27 октомври в 23:01 ч в Първо РУМВР – Стара Загора на тел. 112 е получен сигнал от 45-годишен жител на с. Оряховица, който заявил, че в селскостопанската му постройка и гаража му е възникнал пожар. При извършения на място оглед на 28 октомври е установено, че в резултат на пожара е напълно изгоряла масивна постройка, изградена от леснозапалими материали, използвана за гараж, както и покривната конструкция на намиращата се в непосредствена близост до нея селскостопанска постройка. Причините за инцидента са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн