Задържаха 33-годишен с БМВ, крал каучукови плочи от детска площадка в Стара Загора

STZAGORA.NEТ
Разкрити престъпления
33-годишен старозагорец е задържан във Второ РУМВР – Стара Загора за кражба от детска площадка на ул. „Арх. Христо Димов” в Стара Загора. Сигналът за кражбата е получен на тел. 112 на 18 октомври в 21:12 ч като заявителят съобщил, че две лица товарят в л.а. „БМВ” плочи от каучуковата настилка на площадката. След проведените незабавни оперативни мероприятия извършителят на кражба е задържан. Това е П.Т. на 33 години от Стара Загора. Работата по случая продължава. Образувано е бързо производство.

На 19 октомври около 16:20 ч полицейски патрул на Първо РУМВР – Стара Загора спира за проверка в парк „Самарско знаме” в Стара Загора В.С. на 24 години от Стара Загора и Р.М. на 24 години също от Стара Загора. В хода на проверката органите на реда установяват, че във В.С. има саморъчно свита цигара с марихуана с тегло около 1,5 грама, а в Р.М. има 2 найлонови торбички с тегло около 1 грама също съдържащи марихуана. Двамата старозагорци са задържани за срок до 24 часа.

Във връзка с кражба, при която от дома на 59-годишна английска гражданка в с. Горно Белево неизвестно лице отне златна брошка, два златни синджира, 6 абажура, чаши и друга кухненска посуда, органите на реда от РУМВР – Чирпан установиха извършителя. Това е Е.А. на 36 години от горепосоченото село.

На 17 октомври в УП – Павел баня е получен сигнал за кражба на 70 лв. от дома на 84-годишна жителка на с. Асен. В резултат на бързите оперативни мероприятия полицейските служители установяват, че извършителите са И.Ш. на 23 години от с. Скобелево и 16-годишен младеж от с. Шейново. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Работата по разкриване на цялостната им престъпна дейност продължава.

На 17 октомври в УП – Павел Баня е получени сигнал за кражба на комарник от ПВЦ дограма от къща в с. Александрово, собственост на 34-годишен жител на селото. В резултат на бързите оперативни мероприятия полицейските служители установяват, че кражбата е извършена от 43-годишната Ф.Г. от с. Бегово, обл. Пловдив. Жената е задържана за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления
На 19 октомври в РУМВР – Раднево е получен сигнал от 38-годишен радневец, който заявил, че същия ден около 10:00 ч, слизайки на паркинга пред блока, в който живее на ул. „Стефан Караджа” в града е установил, че четирите гуми на колата му „Тойота Рав 4” са срязани.

На 18 октомври в РУМВР – Казанлък е получен сигнал от 62-годишен жител на ЖК „Васил Левски” в Казанлък, който заявил, че неизвестно лице за времето от 17:00 ч на 17 октомври до 09:30 ч на 18 октомври е извършило кражба от апартамента му на 7-грамова златна турска лира, 4 златни пръстена с тегло около 3 грама, 4-грамов златен пръстен, 3 златни синджира, златна гривна, 2 златни букви „С” и „Е”, както и чифт златни обеци. Щетите са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 октомври в РУМВР – Гълъбово е получен сигнал от 56-годишен жител на с. Обручище, който заявил, че през нощта на 18 октомври неизвестно лице е извършило кражба на три от овцете му, намиращи се в стопанска постройка в бившето ТКЗ на селото.

На 17 октомври в РУМВР – Стара Загора е получен сигнал за кражба от два апартамента в ЖК Изток в Казанлък. Единият потърпевш заявил, че от дома му липсват 100 лв., а другият – 400 лв. По двата случая са образувани досъдебни производства.

ПТП
На 18 октомври около 19:28 ч по ул. „Кремона” в Казанлък в посока изток-запад се е движил л.а. „Опел Вектра”, управляван от В.Й. на 20 години от Казанлък. Поради движение със скорост, несъобразена с пътните условия (дъжд и мокро пътно платно), водачът блъска движещия се по пътното платно в същата посока К.К. на 57 години от Казанлък. От удара пешеходецът получава фрактура на десен крак и комоцио. Настанен за лечение в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. Двамата участници в пътния инцидент са тествани с дрегер, който не е отчел наличието на алкохол и за двете проби.

На 17 октомври около 11:35 ч на около 120 м южно от Казанлък в посока с. Розово се е движил т.а. „Отойл 8012”, управляван от Р.Ю. на 59 години от с. Копринка. По време на движението си и при маневра „завой наляво” за навлизане в крайпътен имот автомобилът е блъснат от изпреварващ колоната от превозни средства зад сметосъбиращия автомобил мотоциклет „Хонда”, управляван от И.П. на 37 години от Казанлък. От удара мотоциклетистът е получил фрактура на дланта на дясната ръка. Пробите за употребата на алкохоли на двамата водачи са отрицателни.

На 17 октомври около 15:40 ч по ул. „Стара планина” в Казанлък в посока изток се е движил л.а. „Мерцедес”, управляван от Д.Д. на 34 години от Казанлък. На кръстовището с ул. „Ал. Стамболийски” водачът не спазва пътен знак „Стоп”, отнема предимството и блъска движещия се там мотопед „Симсон”, управляван от Ц.М. на 61 години от Казанлък. От удара мотоциклетистът получава фрактура на две ребра. Приет е в МБАЛ – Казанлък с опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол е отчела 0,17 промила за Д.Д. и 0 промила за Ц.М.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн