17-годишен излъга за бомба в училище, измамиха 75-годишна с 1400 лв., обраха апартамент, БМВ се удари в дърво

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления
На 6 октомври в Първо РУМВР – Стара Загора е получен сигнал за поставена бомба в основно училище в Стара Загора, намиращо се на ул. „Подп. Калитин”. На мястото незабавно е изпратен екип, който отцепва района. При извършения оглед не са открити следи от поставено взривно устройство. В резултат на проведените оперативни мероприятия е установено, че обаждането е направено от 17-годишен младеж от Стара Загора, ползвал телефона на 14-годишен младеж също от Стара Загора.

На 6 октомври полицейски служители от Второ РУМВР – Стара Загора извършиха претърсване в апартамент на ул. „Славянски” в Стара Загора, обитаван от К.К. на 34 години от Стара Загора. В хода на процесуално-следственото действие в спалнята е открита и иззета електронна везна и 10 г марихуана. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Криминалистите от РУМВР – Казанлък задържаха извършител на палеж. На 6 октомври в полицейското управление е получен сигнал за пожар в необитаема къща в кв. Лозенец в Гурково. В резултат на пожара една от стаите изгаря, а при огледа са открити следи от запалима течност. В резултат на бързите оперативни действия извършителят е задържан. Това е А.Я. на 28 години от Нова Загора. Работата по случая продължава.

Досъдебно производство за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа е образувано в РУМВР – Гълъбово. При проверка на 6 октомври на ел. табло на ул. „9-ти септември” в с. Обручище е установено, че В.Г. на 32 г. неправомерно се е присъединил към ел. мрежата.

По-характерни престъпления
На 6 октомври в РУМВР – Гълъбово е получен сигнал за кражба от апартамент, намиращ се в квартал “Строител” в града. По данни на потърпевшата – 46-годишна жена, неизвестно лице е проникнало в дома, след което е отнело оттам портфейл с лични документи, 300 лв. и 500 евро.

На 6 октомври в РУМВР – Чирпан е получен сигнал от жителка на с. Свобода за това, че неизвестно лице е опитало да запали къщата й. Потърпевшата е успяла да изгаси пожара, в резултат на който е обгоряла само входната дървена врата. Други поражения няма. Образувано е досъдебно производство.

На 6 октомври в РУМВР – Стара Загора е получен сигнал от 75-годишна жителка на с. Дъбово, която заявила, че същия ден по телефона й се обадил мъж, който се представил за сина й, след което заявил, че ще й изпрати документи и пари. Мнимият син щял да я свърже с „инженер Димитров”, който да й достави пратката. Малко след като приключил разговорът, жената получила обаждане и от мнимия инженер. Той й по искал 1400 лв. за доставката и уговорили среща за предаването на парите. Пред дома си потърпевшата предала на непознато лице наличните й 1100 лв., а в замяна получила пакет, обвит в полиетиленова торба. Отваряйки пакета, жената установила, че вътре има тунквани бисквити. Образувано е досъдебно производство.

ПТП
На 6 октомври по пътя между Гълъбово и с. Разделна се е движил л.а. „БМВ 530 Д”, управляван от И.К. на 41 години от Гълъбово. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост водачът губи контрол над автомобила, излиза извън пътното платно и се удря в дърво, вдясно по посока на движението си. От удара И.К. е получил наранявания по цялото тяло. Откаран и настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Не е тестван за употребата на алкохол поради физическото му състояние.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн