Водач с отнета книжка блъсна пешеходка в центъра на Стара Загора – бюлетин

STZAGORA.NET
ПТП
На 16 септември около 13:40 ч по бул. „Руски” в Стара Загора на кръстовището с улица „Генерал Гурко” се е движил л.а. „Шевролет”, управляван от Д.Д. на 50 години от с. Петрово, не притежаващ свидетелство за управление на МПС – отнето. При маневра „десен завой” водачът не пропуска и блъска стъпилата на пешеходна пътека М.К. на 64 години от Стара Загора. От удара жената пада на пътното платно и получава наранявания. Откарана е в Спешния център, където е прегледана и освободена без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на Д.Д. е отрицателна.

По-характерни престъпления
На 16 септември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на ръчни инструменти от цех на ул. „Георги Байданов” в Стара Загора. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице за времето от 1 до 16 септември е извършило кражба от обекта на 3 къртача, ръчен циркулярен трион, ъглошлайф, анемометър, 2 неръждаеми дъна за 300-литров бойлер и 1 лист неръждаема ламарина с размери 1х2 м. Образувано е досъдебно производство.

На 16 септември в РУП – Раднево е получен сигнал от 52-годишен жител на с. Полски градец, който заявил, че за времето от 11 до 15 септември от неохранявана постройка, намираща се в двора на бившето ТКЗС в селото, неизвестно лице е отнело 200 низи ориенталски тютюн. Образувано е досъдебно производство.

На 16 септември в РУП – Казанлък е получен сигнал за телефонна измама. 78-годишната потърпевша от с. Хаджидимитрово заявила, че е получила обаждане по телефона от непознат мъж, който заявил, че дъщеря й е със счупен крак и е необходима спешна операция, струваща 11 000 лв. Пред дома си жената предала на непознат мъж сумата от около 800 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар
На 16 септември в 03:20 ч в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за пожар в кабината на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер”, паркиран на ул. „Ген. Скобелев” в Стара Загора. Изпратеният на място екип установява, че в резултат на пожара, възникнал по неустановена към момента причина, цялото оборудване в кабината е изгоряло. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#сподели ме


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн