Идиотщини на пътя, кражба, грабеж и измама през уикенда

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления
За срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора е задържан извършителят на кражба от автосервиз в кв. „Индустриален” в Стара Загора. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите от Второ РУП – Стара Загора задържат С.И. на 27 години от с. Еленино, за който е установено, че е отнел от сервиза 1310 лв., 15 евро и куфар с инструменти.

По-характерни престъпления
На 29 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 67-годишна старозагорка, която заявила, че около 20:15 ч на кръстовището на ул. „Ген. Столетов” и ул. „Ал.Батенберг” е била застигната от непознат мъж, който със сила й отнел дамската чанта с намиращите се в нея 500 лв., 180 евро и лични документи. Образувано е досъдебно производство.

На 29 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент в кв. „Казански” в Стара Загора. Потърпевшата заявила, че за времето от 15 до 29 август неизвестно лице е проникнало в дома й и е отнело от там 2000 лв. и задграничен паспорт. Образувано е досъдебно производство.

На 31 август в РУП – Гълъбово е получен сигнал за телефонна измама. 84-годишната потърпевша била заблудена, че снаха й е със счупен крак и е необходима спешна операция, струваща 11 000 лв. Пред дома си възрастната жена предала на непознато лице 2680 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 31 август в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от автомобил. 26-годишният потърпевш от София заявил, че неизвестно лице за времето от 11:00 ч до 11:30 ч е проникнало в автомобила му „Фолксваген Голф” и е отнело от там раница, съдържаща преносим компютър със зарядно към него, ключодържател с ключове на него, дамска чанта с два мобилни телефона и 7 лв. собственост на пътуващата в колата 25-годишна софиянка. Колата е била паркирана на под паметника на връх Шипка.

ПТП
На 29 август около 10:05 ч по пътя от гр. Казанлък за гр. Крън се е движил л.а. „Дачия Сондеро”, управляван от Ц.Ц. на 54 години от Казанлък. По време на движението си водачът пресича единична непрекъсната линия и предприема неразрешена маневра „завой наляво”, за да влезе в намиращата се на пътя бензиностанция, отнема предимство и блъска челно движещия се в посока юг л.а. „Опел Корса”, управляван от Р.Г. на 20 години от Свищов. От удара „Опел Корса” продължава движението си и се блъска в метална ограда, минава през нея и спира на велосипедна алея. На двамата водачи е взета кръвна проба за анализ. В резултат на удара Ц.Ц. е получил разкъсно-контузна рана на главата. Прегледан и освободен без опасност за живота. Р.Г. е с множество фрактури на лява ръка, двата крака и натъртвания по тялото. Откаран за лечение в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота.

На 31 август около 16:30 ч по пътя от Гурково за Велико Търново се е движил л.а. „Опел Вектра”, управляван от В.Т. от Велико Търново. На около 500 м преди с. Пчелиново поради неспазване на дистанция В.Т. застига и блъска отзад движещия се в същата посока т.а. „Мерцедес” с прикачено към него полуремарке, управляван от М.З. на 34 години от Трявна. От удара лекият автомобил излиза вляво извън платното в крайпътна канавка. Товарният автомобил излиза вдясно от пътното платно, а прикаченото към него полуремарке се преобръща на пътното заедно с натоварените на него л.а. „Мерцедес Бенц” и „Фиат Браво”. Пострадали няма. Причинени са значителни имуществени вреди. пробата за употребата на алкохол и на двамата водачи е отрицателна.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#vikknov

споделяне в социални мрежи

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн