Взривена самоделна бомба потроши сградата на бившето ТКЗС в с.Шаново

STZAGORA.NET
На 23 юли в РУП – Казанлък е получен сигнал от 41-годишен старозагорец, който заявил, че е възникнал взрив пред сграда в бившето ТКЗС в с. Шаново. Изпратеният на място екип установява, че става дума за умишлено деяние. От местопроизшествието са иззети следи от самоделно взривно устройство. В резултат на взрива са нанесени материални щети по сградите на кооперацията – паднала мазилка, счупени керемиди и унищожена врата. По случая е образувано досъдебно производство.

Разкрити престъпления
На 23 юли във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 19-годишен старозагорец, който заявил, че около 14:20 ч на тротоара на бул. „Ц.С.Велики” срещу ул. „Армейска” непознато за него лице го удря с юмрук в гърба, след което му отнема 12 лв. От проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е С.Г. на 23 години от Казанлък. Същият към момента се издирва. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 юли полицейските служители на Първо РУП – Стара Загора извършиха претърсване в дома на Б.Г. на 63 години от с. Калитиново, в хода на което откриха и иззеха около 7,5 кг тревиста маса. При направения наркотест същата е реагирала на марихуана. По случая е образувано бързо производство.

На 24 юли органите на реда от РУП – Раднево спират за проверка на ул. „Г.Димитров” в Раднево л.а. „Хонда Сивик”, управляван от Д.А. на 20 години от Раднево. В хода на проверката Д.А. извадил от джоба на дънките си хартиено топче с тегло около 0,5 г и съдържащо суха, зелена тревиста маса. При направения наркотест веществото е реагирало на марихуана. Д.А. е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 23 юли във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 31-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице за времето от 10:00 ч до 21:00 ч на 23 юли е проникнало в апартамента му на ул. „И.К. Вазов” и е отнело от там 900 лв., 175 евро, 7 щатски долара и 1 златен ланец.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

spodelime


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн