Младежи трошиха коли в Казанлък, две телефонни измами, изгоря автомобил в Стара Загора

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления
Полицейските служители от УП – Павел баня извършиха претърсване на 8 юли в къща в с. Осетеново, използвана от Н.Н. на 36 години от Казанлък. В хода на процесуалното действие в двора на къщата са открити и иззети 22 растения канабис с височина от 100 до 250 см. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 юли в РУП – Казанлък е получен сигнал за две лица, които нанасят щети по паркирани на ул. „Бачо Киро” в Казанлък автомобили. На мястото незабавно е изпратен екип, който установява и задържа извършителите. Това са двама младежи на 17 години от Казанлък, които са нанесли поражения на пет автомобила. Унищожени са: ляво странично огледало за обратно виждане на л.а. „Мерцедес”, дясно странично огледало за обратно виждане на л.а. „Хонда Сивик”, дясно огледало за обратно виждане на л.а. „Сеат Леон” и л.а. „Рено Клио” и предно странично огледало за обратно виждане на л.а, „Опел Синтра”. И петте автомобила са собственост на казанлъчани. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 9 юли във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за горящ на ул. „Братя Жекови” лек автомобил. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е запалило паркирания там л.а. „Ситроен Саксо”, собственост на 30-годишен мъж от София. В резултат на възникналия пожар автомобилът е напълно изгорял. Образувано е досъдебно производство.

На 8 юли в РУП – Казанлък е получен сигнал от 81-годишна казанлъчанка, която заявила, че е станала жертва на телефонна измама. Възрастната жена предала на непознато за нея лице сумата от 2000 лв., след като получила телефонно обаждане от мним медик, който й съобщил, че неин близък се нуждае от скъпоструваща операция. Образувано е досъдебно производство.

На 8 юли в РУП – Казанлък е получен сигнал за телефонна измама. 82-годишната потърпевша от Казанлък предала на непознато за нея лице 1000 лв., след като получила обаждане от мъж, представил се за д-р Кръстев, който заявил, че нейн близък се нуждае от скъпоструваща операция. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 юли в РУП – Раднево е получен сигнал за кражба на дизелово гориво от автомобил, паркиран на паркинг пред дома на потърпевшия на ул. „Иван Грозев Сакарски” в Раднево. При посещение на място е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на около 23 л гориво. В хода на извършващия се оглед криминалистите установяват, че от паркиран на същия паркинг друг автомобил – л.а. „Опел Вектра”, е извършена кражба на 20 л гориво. Образувано е досъдебно производство.

ПТП
На 8 юли около 20:20 ч по ул. „Българско опълчение” в С. Ветрен се е движил л.а. „Опел Корса”, управляван от водачката В.С. на 42 години от Казанлък. На кръстовището с ул. „Знаменосец” В.С. не пропуска намиращия се от дясната й страна велосипедист на 17 години от горепосоченото село и го блъска. От удара момчето е получило комоцио, разкъсно-контузни рани на долна устна, ляв лакът и гърба. Настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. Пробата на В.С. за употребата на алкохол е отрицателна. Велосипедистът не е тестван с дрегер поради невъзможност. На същия е взета кръвна проба.

На 8 юли в 11:08 ч на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на околовръстния път Стара Загора-Казанлък. Установено е, че по него в посока запад–изток се е движил л.а. „Сузуки Гранд Витара”, управляван от Д.К. на 55 години от Стара Загора. По време на движението си водачът губи контрол над управлението поради неустановена към момента причина, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещия се там л.а. „Субару Форестър”, управляван от Л.С. на 63 години от Стара Загора. В резултат на удара водачите и на двата автомобила са починали на място. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

spodelime


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн