Откраднаха близо 5 километра кабели от бившата сграда на магазин “Бриколаж” в Стара Загора

STZAGORA.NET
Бързо полицейско производство
На 12 май е образувано бързо полицейско производство срещу Х.С. на 51 години от Стара Загора за това, че управлявал по ул. „Иван Вазов” в Стара Загора, в района на парк „Зеленият клин”, л.а. „Сеат Толедо” под въздействието на алкохол – 3,21 промила. По време на движението си водачът губи контрол над автомобила, излиза от пътя и се блъска в металната ограда на кучешката градина. Пострадали няма, причинени са само имуществени вреди по автомобила и около 13 м от оградата.

На 12 май е образувано бързо полицейско производство срещу Г.К. на 35 години от с. Сулица за това, че на същата дата около 16:45 ч управлявал по ул. „Калояновско шосе” в посока изток л.а. „Лада Нива” под въздействието на алкохол – 1,28 промила.

По-характерни престъпления
На 12 май в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от автомобил „МАЗ”. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице за времето от 9 до 12 май е извършило кражба от паркирания в двора на бившето КБС в кв. „Кольо Ганчев” „МАЗ” на 100 л дизелово гориво и 250 л хидравлично масло.

На 12 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на ел. кабели от бившата сграда на магазин „Бриколаж”. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице за времето от 10 до 12 май е проникнало в склад, намиращ се на бул. „Н.Петков”, и е извършило кражба на две макари с по 2000 м ел. проводник, една макара 706 м ел. проводник и други два ел. проводника с обща дължина 334 м. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 70-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в апартамента му в кв. „Железник” и е отнело 600 лв.

На 12 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 38-годишен старозагорец, който заявил, че докато извършвал ремонтна дейност в апартамент си, неизвестно лице е проникнало вътре и е отнело чантичката му с намиращите се в нея 400 лв., ключове, лични документи, дебитни карти и два мобилни телефона.

На 12 май в УП – Мъглиж е получен сигнал от 25-годишен мъж, който заявил, че за времето от 8 до 12 май неизвестно лице е извършило кражба от дома му на домашно кино, три тонколони, маратонки „Найк” и мъжки парфюм.

ПТП
На 12 май около 17:10 ч по ул. „Иван Вазов” в Стара Загора в посока север се е движил мотоциклет „Хонда”, управляван от неправоспособния И.Д. на 31 години от с. Юлиево. В същия момент от източната страна на пътя по ул. „Радецки”, източно от голям хипермаркет, се е движил л.а. „Сузуки Витара”, управляван от А.Т. на 29 години от с. Хрищени. А.Т. не спазва намиращия се пред него знак „Стоп”, отнема предимството на мотоциклетиста, в резултат на което настъпва сблъсък между двете превозни средства. От удара са нанесени материални щети по мотора, водачът му е с порезна рана на дясното ходило, съмнения за счупен десен глезен, наранявания на десния лакът, охлузвания и ожулвания. Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#

бутон за споделяне

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн