Камион блъсна мъж от с.Пчелиново в Прохода на Републиката

STZAGORA.NET
ПТП
На 16 април около 20:50 ч на 43-я километър от Прохода на Републиката, в с. Пчелиново, в посока север-юг се е движил товарен автомобил „МАН” с благоевградска регистрация, управляван от К.Ч. на 54 години. Поради движение със скорост, несъобразена с пътните условия – мокра пътна настилка, водачът блъска пресичащия пътното платно 54-годишен мъж от с. Пчелиново. От удара пешеходецът е получил множество фрактури по тялото. Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора с комоцио и опасност за живота. Нулеви показания е отчел дрегегът при тестването на водача на товарния автомобил за употребата на алкохол. На пешеходеца е взета кръвна проба за анализ.

На 16 април около 06:50 ч на изхода за гр. Раднево в посока запад–изток се е движил л.а. „Фолксваген Шаран”, управляван от А.Ф. на 29 години от Раднево. Поради движение с несъобразена скорост водачът губи управлението на автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и се преобръща в крайпътна канавка. От удара мъжът е получил изместване на ключицата на дясната ръка, оставен е за наблюдение в радневската болница, без опасност за живота. Не е тестван за употребата на алкохол поради здравословното му състояние. Взета му е кръв за химичен анализ.

Бързо полицейско производство
На 16 април в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу И.И. на 43 години от Казанлък за това, че управлява по ул. „Москва” в Казанлък л.а. „Рено Меган” след употребата на алкохол – 2,60 промила. Водачът е отказал да даде кръвна проба за анализ.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразен опит да бъде извършена кражба на свинско, телешко и агнешко месо от цех на фирма, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършител е 36-годишният З.И. от с. Ягода. На същия е наложена мярка „Задържане под стража” за срок до 72 часа.

Във връзка с извършена проверка по сигнал за кражба, при която в началото на месец март неизвестно лице е проникнало в двор на къща в с. Горно Черковище, собственост на 44-годишна казанлъчанка и е извършило кражба на помпа за вода, 2 метални профила по около 2 м и 5 м оградна мрежа. От проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е Г.Д. от горепосоченото село. Вещите, предмет на кражбата, са открити в дома му. Г.Д. е задържан за срок до 24 часа.

На 16 април полицейски патрул на РУП – Казанлък извършва проверка в Казанлък на 22-годишния П.С. от Казанлък, при която казанлъчанинът доброволно предал съдържащото се в него пликче с около 1 грам суха зелена тревиста маса – марихуана.

На 16 април органите на реда от РУП – Казанлък извършиха проверка в къща в с. Елхово, обитавана от М.Д. на 52 години от с. Майско, община Елена, при която установиха, че мъжът държи в дома си акцизни стоки без бандерол. М.Д. доброволно предал 7,5 кг насипен тютюн, две машинки за пълнене на цигари, 3 плика с по 20 цигари във всеки и 1107 празни гилзи за цигари.

По-характерни престъпления
На 16 април в УП – Мъглиж е получен сигнал за кражба от складово помещение, намиращо се до дома на потърпевшия 58-годишният мъж. Той е заявил, че неизвестно лице е проникнало в склада и е отнело носачи с амортисьори – 2 бр., носачи без амортисьори – 3 бр., метален теглич за автомобил, 5 метра оградна мрежа със зелена гумена обвивка, и около 25 м обикновена оградна мрежа.

На 16 април в РУП – Раднево е получен сигнал за кражба. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в апартамента му и е отнело мобилен телефон “Самсунг Галакси”.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#vikknov

бутон за социални мрежи

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн