26-годишна заралийка заби нож в корема на партньора си; 7000 лв. взеха “ало”-измамници от възрастна жена

STZAGORA.NET
На 28 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 71-годишна жителка на с. Калояновец, която заявила, че на 27 март непознато за нея лице й се обадило по телефона, представяйки се за д-р Димитров. Мнимият медик заблудил жената, че дъщеря й си е счупила крака и е необходима спешна операция е размер на 9000 лв. Малко след приключване на разговора пред входа на дома си жената предала на непознато лице 7000 лв.

На 29 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от Спешния център за постъпило за лечение лице с прободна рана в областта на корема. На място е изпратен екип, който установява, че пострадалият е 28-годишен старозагорец, който след възникнал скандал е бил намушкан с нож от живеещата с него на семейни начала Г.С. на 26 години от Стара Загора. От проведените бързи оперативни мероприятия Г.С. е установена и задържана за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора. Пострадалият е настанен за лечение без опасност за живота.

Разкрити престъпления
На 28 март в УП – Мъглиж е получен сигнал за кражба от къща в с. Тулово. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в избено помещение на къщата и е отнело от там 5 медни бакъра, медна лозарска пръскачка, 2 ел. двигателя, електрическа водна помпа, медно проводници, месингови ВиК части, кирки, лопати и мотики на стойност около 3000 лв. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителите на кражбата са установени. Това са И.Д. на 28 години от с. Тулово, Б.П. на 20 години също от Тулово и 17-годишен младеж от Казанлък. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Във връзка с кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси Покет” от детска площадка в Раднево, органите на реда от РУП – Раднево установиха, че извършител на кражбата е О.Б. на 27 години от гр. Пещера. Работата по документиране престъпната дейност на мъжа продължава.

На 28 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 72-годишен старозагорец, който заявил, че от котелното помещение на блока, в който живее, се извършва кражба. На мястото незабавно е изпратен екип, който обхождайки района задържа извършителите. Това са А.Г. на 24 години от с. Зимница и Л.П. на 38 години от Стара Загора. В теглената от тях ръчна колика са открити отнетите от котелното два Т–образни метални фитинга и чанта с голямо количество болтове и гайки.

На 28 март органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършиха проверка на маса, намираща се на общински пазар Стара Загора, при която е установено, че се съхраняват акцизни стоки без бандерол. При извършеното претърсване и личен обиск на З.Х. на 60 години от Стара Загора са открити 108 пакета със саморъчно свити цигари, всеки от тях съдържащ по 20 къса цигари.

На 28 март органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършват проверка на маса, намираща се на общинския пазар в Стара Загора, стопанисвана от Г.М. на 57 години от Стара Загора. Извършено е претърсване, при което са открити 21 полиетиленови пликчета с по 20 саморъчно свити цигари в тях с надпис „Korona” и един плик, съдържащ 17 къса саморъчно свити цигари с надпис „FG”.

Във връзка с отразена кражба на л.а. „Пежо 205” от с. Загоре, който по-късно е открит изоставен в гориста местност в източния край на горепосоченото село, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителите. Това са И.Д. на 26 години от с. Загоре и И.Д. на 36 години, също от с. Загоре. Работата по случая продължава.

На 29 март полицейски екип на Второ РУП – Стара Загора задържат в момент на кражба от къща в Стара Загора 25-годишния Й.М. от Стара Загора. Й.М. е задържан, докато се опитвал да отнеме 10 контакта от ел. мрежата на къща, намираща се на ул. „Поп Минчо Кънчев”.

По-характерни престъпления
На 28 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от автомобил на паркинга на МБАЛ. На място е установено, че неизвестно лице е разбило стъклото на задната лява врата на л.а. „Хонда Сивик” и е отнело кожено яке, дънки и две лозарски ножици „Конте”.

На 28 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от паркиран на ул. „Д.Наумов” в Стара Загора л.а. „Фолксваген Кади”. От извършения на мястото оглед е установено, че неизвестно лице е отнело от колата перфоратор „БОШ” и акумулаторен винтоверт, също марка „БОШ”.

На 28 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 42-годишна жителка на Гълъбово, която заявила, че в началото на месец март неизвестно лице е извършило кражба на каруцата й на стойност около 300 лв. Същата се е намирала пред дома на потърпевшата в кв. „Лозенец” в Гълъбово.

На 28 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 20-годишен жител на Гълъбово, който заявил, че за времето от 15 до 20 март неизвестно лице е отнело кобила на стойност около 1000 лв. Същата е била вързана пред дома на потърпевшия в кв. „Лозенец”.

На 28 март в РУП – Гълъбово е получени сигнал за кражба от къща в с. Искрица. Потърпевшият заявил, че къщата липсват метални тръби, метална пиростия за джанти, спирачна система за товарен автомобил, метални окови и кабели. Образувано е досъдебно производство.

На 28 март в УП – Гурково е получен сигнал за кражба на коне. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на два коня, намиращи се на ливада в землището на с. Пчелиново. Образувано е досъдебно производство.

На 29 март в РУП – Казанлък е получен сигнал от жител на с. Средногорово, който заявил, че от железобетонен стълб , намиращ се на кръстовището на ул. „Даскал Йовко” и ул. „Родопска”. Установено е, че неизвестно лице е извършило кражба на четири медни проводника с обща дължина около 100 м от владението на 71-годишна жителка на селото.

На 30 март в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от къща в с. Дълбоки. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е отнело от дома му електрожен и две медни тави.

На 30 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 54-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „Опел Астра” на два моторни триона за дърва.

Пожар
На 28 март в РУП – Раднево е получен сигнал за възникнал в с. Знаменосец пожар на ел. табло. Изпратеният на място екип установява, че таблото, намиращо се на ул. „Вихрен”, е изгоряло напълно. Щетите са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

Бързо полицейско производство
На 30 март в РУП – Гълъбово е започнато бързо полицейско производство срещу Р.Л. на 56 години от Гълъбово за това, че около 21:40 ч управлява в гр. Гълъбово л.а. „Фолксваген Голф” след употребата на алкохол – 1,92 промила.

На 30 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу Н.Т. на 53 години от Казанлък за това, че управлява по ул. „24-ти Август” в Казанлък автомобила си „Форд Фокус” след употребата на алкохол – 2,89 промила.

На 30 март е започнато бързо полицейско производство срещу Д.Д. на 28 години от Стара Загора за това, че около 23:10 ч управлява по ул. „Д-р Т. Стоянович” л.а. „Опел Вектра” под въздействието на алкохол – 1,98 промила.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн