Търновлии крадат коне от Гурково; двама откраднаха фургон-подслон на спирка

STZAGORA.NET
Бързо полицейско производство
На 25 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу С.В. на 29 години от Павел баня за това, че около 14:56 ч управлявал по ул. „Ген. Столетов” в града л.а. „Опел” след употребата на алкохол – 1,43 промила.

На 25 март е започнато бързо полицейско производство срещу Д.В. на 33 години от Бургас за това, че около 16:15 ч по пътя от Стара Загора за АМ „Тракия” управлява автомобила си „Шевролет Орландо” след употребата на алкохол – 2,89 промила и предизвиква пътен инцидент с друг автомобил, без пострадали. Нанесени са само материални щети.

Разкрити престъпления
На 25 март около 10:30 ч в УП – Павел баня е получен сигнал за кражба от автобусна спирка в с. Скобелево на метален фургон, използван от за подслон от чакащите пътници. От извършените незабавни оперативни мероприятия извършителите на кражбата са установени. Това са М.А. на 33 години от с. Горно Сахране и М.Ш. на 23 години от Казанлък. Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 26 март в УП – Гурково е получен сигнал от 37-годишен жител на Гурково, който заявил, че от стопанството му, намиращо се в източната част на града, са откраднати три кобили с трите им кончета, три юлара и три възглавници. Собственикът на имота и неговият брат откриват двамата извършители – Ю.К. на 52 години от с. Златарица, обл. Велико Търново и друго неизвестно лице, което успява да избяга. Ю.К. е задържан за срок до 24 часа в РУП – Казанлък. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 25 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 20-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „Фолксваген Голф”, паркиран в кв. „Три Чучура-север”, на авто CD. Образувано е досъдебно производство.

На 25 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал кражба от автомобил „Форд” – перфоратор „Парксайд”.

На 25 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 66-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от незаключен павилион за вестници на ул. „Цар Симеон Велики” на дамската й чанта, в която са се намирали личните документи на жената, 198 лв. и мобилен телефон.

На 25 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 66-годишен старозагорец, който заявил, че от имота му в местността „Табашка река” в землището на Стара Загора е извършена кражба на метални предмети. На място е изпратен екип, който установява, че близо до имота на потърпевшия е паркиран л.а. „ВАЗ 2101”, собственост на 72-годишния З.М. от Стара Загора, като в багажник върху тавана на колата потърпевшият е разпознал вещите си. Извършен е оглед, собственикът на колата не е открит. Образувано е досъдебно производство.

На 25 март в РУП – Чирпан е получен сигнал, че неизвестно лице е извършило кражба на 25 м многочифтов телефонен кабел, изкопан между селата Свобода и Малко Тръново.

На 26 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба на телефонен кабел от землището на Казанлък на границата със с. Копринка. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е отнело 620 м телефонен кабел на стойност около 950 лв.

На 25 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от котелно помещение на ПГСД „Недьо Ранчев” в Стара Загора. Неизвестно лице е проникнало в помещението и е отнело газова горелка. Образувано е досъдебно производство.

ПТП
На 25 март около 14:15 ч по ул. „Армейска” в посока север се е движил л.а. „БМВ М5”, управляван от М.И. на 20 години от с. Еленино. Поради движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над управлението на автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска паркираните на пътното платно в посока юг л.а. „БМВ” и „Рено Клио”. В резултат на удара са нанесени значителни материални щети. Тестът на водача за употребата на алкохол е отрицателен.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн