Още един запален автомобил и грабеж в Казанлък, още една измамена по телефона старозагорка

STZAGORA.NET
Бързо полицейско производство
На 4 декември в РУП – Казанлък е започнато незабавно производство срещу 26-годишния казанлъчанин Г.Ф. за това, че на същата дата около 00:35 ч управлявал л.а. „Опел Астра” под въздействието на алкохол – 1,68 промила.

Разкрити престъпления
Неправомерно въздействие върху електромер установиха на 3 декември полицейски служители от ОДМВР – Стара Загора и служители на EVN. При извършената проверка на ел. табло, намиращо се на ул. „Поп Минчо Кънчев” в Стара Загора е установено, че върху електромера за търговско измерване на ел. енергия има неправомерно въздействие. Образувано е досъдебно производство.

На 3 декември полицейските служители на Второ РУП – Стара Загора извършиха претърсване на л.а. „Ситроен Ксара”, паркиран на паркинг зад бл. 64 в кв. „Три Чучура-север”. При потеглянето на автомобила са задържани А.А. на 24 години от Стара Загора и А.А. на 25 години, също от Стара Загора, а от колата са иззети два мастербокса с цигари без бандерол: 500 кутии от марката „ДОН” и 500 кутии от марката „Валвет”. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 3 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал от 83-годишна казанлъчанка, която заявила, че непознато лице е влязло в дома й, след като я заплашило с нож, след което и е отнело 50 лв. и е избягало в неизвестна посока. Образувано е досъдебно производство.

На 4 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от хранителен магазин, намиращ се на ул. „Стефан Караджа” в града. При извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало в магазина и е отнело неустановено количество цигари и 250 лв. от чекмеджето на касовия апарат в магазина.

Сигнал за кражба от апартамент е подаден в РУП – Казанлък. 37-годишният потърпевш заявил, че за времето от 1 до 3 декември неизвестно лице е извършило кражба от дома му на около 60 грама златни накити, около 50 евро, около 60 щатски долара и около 70 лева. Образувано е досъдебно производство.

На 3 декември в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 69-годишен старозагорец, който заявил, че за времето от 30 ноември до 3 декември неизвестно лице е извършило кражба на 53 пчелни кошера от пчелин, намиращи се в северозападния край на с. Колена.

На 4 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал за горящ лек автомобил, намиращ се в гаражна клетка на ул. „Хаджи Димитър” в града. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало през ламариненета гаражна стена и е запалило намиращия се вътре „Фиат Алеба”, собственост на 50-годишен казанлъчанин. Автомобилът е напълно изгорял. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от автомобил. На място е изпратен екип, който установява, че от паркирания на ул. „Трапезица” в Казанлък л.а. „Фиат Брава”, собственост на 51-годишна казанлъчанка, неизвестно лице е отнело дамска чанта с лични документи, дебитни карти, мобилен телефон и около 1300 лв. По случая е образувано досъдебно прозиводство.

На 3 декември във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 68-годишна старозагорка, която заявила, че на 2 декември е станала жертва на телефонна измама. На домашния телефон на потърпевшата се е обадило непознато лице, което заявило, че дъщеря й си е счупила крака и е необходима спешна операция за поставянето на златни пирони. „Доктор Колев”, както се представил непознатият, поискал 5700 лв., но жената отговорила, че не разполага с такава сума и би могла да предаде само 2990 лв. Пред блока, в който живее, старозагорката предала на мним санитар наличните й 2990 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

spodelime.com


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн