Дрогирана 19-годишна причини катастрофа с мотоциклетист, 23-годишният младеж бере душа в реанимацията

STZAGORA.NET
ПТП
На 25 септември в 16:15 ч по ул. „Стара Планина” в Казанлък в посока изток-запад се е движил л.а. „Форд Ескорт”, управляван от 19-годишната К.П. от Казанлък. При маневра завой наляво, на кръстовище К.П. не пропуска движещия се в посока запад-изток по същата улица нерегистриран мотоциклет ”Сузуки PM 250”, управляван от непритежаващия категория, за да го управлява С.М. на 23 години от Казанлък, при което С.М. се блъска в автомобила. От удара мотоциклетистът получава множество фрактури по главата и гръдния кош. Транспортиран е в МАБЛ – Стара Загора с опасност за живота. К.П. е тествана за употребата на алкохол, като дрегерът не е отчел наличието на такъв. Тестът й за употребата на наркотични вещества е положителен. Образувано е досъдебно производство.

Бързо полицейско производство
На 25 септември в полицейското управление вЧирпан е започнато бързо полицейско производство срещу 33-годишния К.З. от с. Свобода за това, че управлява в селото л.а. „Форд Фиеста” без регистрационни табели и под въздействието на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 1,63 промила.

Разкрити престъпления
На 25 септември полицейски екип на РУП – Казанлък извършва проверка на 14-годишне младеж от Казанлък, при която е установено, че носи куфар и полиетиленова торба, пълни с нови дрехи. Установено е още, че младежът е откраднал дрехите от метален павилион, намиращ се в централния кооперативен пазар в Казанлък.

На 25 септември полицейските служители на РУП – Раднево извършиха претърсване в къща в с. Трояново, обитавана от В.Д. на 42 години и Д.Д. на 19 години. В хода на процесуално-следствените действия в двора на къщата и стълбището са открити 5 саксии с растения канабис, в помещения на къщата и гаража са открити клон от суха зелена тревиста маса и две PVC торбички, също с канабис. 5,900 кг е общото тегло на намерената растителна маса.

Във връзка с отразена кражба н мъжка чанта с 370 лв. и два мобилни телефона – „Samsung Galaxy” и „Nokia” и др., от тоалетна на бензиностанция в Гълъбово, полицейските служители от РУП – Гълъбово установиха, че извършителите са А.А. на 36 години и 16-годишен младеж – М.Т., на 33 години, и А.К. 0 на 19 години, всички от Димитровград.

Кражби
На 25 септември в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за разбити избени помещения на ул. „Х.Д.Асенов” в Стара Загора. на място е установено, че от мазето на Г.К. на 34 години е извършена кражба на ъглошлайф и прободен трион „Райдър”, от мазето на 32-годишния П.И. е извършена кражба на перилен препарат и въдичарски прътове и макари. 10 л перилни препарати, 20 л домашна ракия, 5 бутилки олио и ВиК части е отнето от мазето на 35-годишния Н.К.. Чук, клещи и детски играчки са липсващите вещи от четвъртото мазе, собственост на В.П. на 71 години.

В Първо РУП – Стара Загора вчера е получен сигнал за кражба от апартамент. На място е установено, че не известно лице е проникнало през незаключен прозорец на тераса и е отнело оттам дамска чанта с портмоне лична карта, 50 лв., сребърни обеци и синджир, собственост на 34-годишна жена от Твърдица. Отнети са още лаптоп, златен пръстен 1,8 грама с камъни „Сваровки”, собственост на 19-годишна жена от с. Нова Махала, Николаевско.

На 25 септември в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал за кражба на кабел. Заявителят съобщил, че при обход на трасе на кабелна мрежа в землището на с. Верен са установили, че неизвестни лица са извършили кражба на 20 м телефонен подземен кабел.

На 25 септември в полицейското управление в Раднево е получен сигнал от 38-годишен радневец, който заявил, че от незаключения л.а. „Фолксваген Кади”, паркиран на ул. „Г.Димитров” в Раднево, е извършена кражба на мъжка чанта с лични документи и мобилен телефон “ZTe blade III”.

Пожари
На 24 септември в полицейския участък в Гурково е получен сигнал за възникнал пожар в имот в Гурково, който е засегнал бали сено, собственост на Д.Г. на 38 години от Гурково. Извършен е оглед, при който е установено, че всички 2500 бали сено, съхранявани в сградата, са изгорели. Причините за възникването на пожара и щетите са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство.

На 25 септември е получен сигнал за възникнал пожар на сметището източно от с. Ясеново, Казанлъшко. Изпратеният на място екип установява, че в резултат на пожара са изгорели 50 дка лавандулови насаждения, фирмена собственост. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#nocсоциални мрежи

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн