Кола с руски граждани се обърна на жп линията Дъбово-Гурково

STZAGORA.NET
ПТП
На 28 юли около 18:10 ч е получен сигнал за това, че лек автомобил „Ауди”, управляван от 42-годишен руски гражданин при движение на прав участък от пътя губи контрол над автомобила, излиза вдясно от пътното платно, влиза в крайпътна канавка и се преобръща няколко пъти, след което автомобила остава на жп линията в междугарието Дъбово-Гурково. Освен водачът в автомобила са пътували 40-годишна жена и 17-годишно момиче – също руски граждани. Пътуващите в автомобила са откарани в МБАЛ – Казналък, като водачът е с травматични увреждания по главата, а 17-годишното момиче е с вътрешна травма на корема и охлузни рани по краката. Пострадалите са настанени в хирургично отделение без опасност за живота. Тестът за употреба на алкохол на водача е отрицателен. Движението е възстановено в 20:28 минути. Няма нанесени материлани щети и повреди по железния път.

На 26 юли в 9:00 ч в кв. „Голеш” в Стара Загора в двора на частна фирма е паркиран т.а. „Мерцедес Спринтер”, управляван от 44-годишен румънски гражданин. Без да обезопаси автомобила водачът се качва в него за товаро-разтоварителна дейност и автомобилът самопотегля. Блъска се и поврежда порталната врата на фирмата, след което пада в напоителен канал. В резултат на уадара румънският гражданин е получил фрактура на първи лумбален прешлен и гръбначния стълб. Настанен е за лечение без опасност за живота. Тестът за употребата на алкохол е отчел нулеви показания.

На 27 юли около 09:15 ч от Старозагорски минерални бани за Стара Загора се е движил мотоциклет „Кавазаки”, управляван от Х.Н. на 25 години от с. Ръжево Конаре, пловдивско. На ляв завой в местността „Черния мост” водачът губи контрол над управлението на мотоциклета, излиза извън пътното платно вдясно по посока на движението и пада от мотоциклета. От удара получава фрактура на лявото рамо. Тестът с дрегер не е отчел наличието на алкохол.

На 27 юли в с. Старозагорски минерални бани, северно от езерото, в посока север се е движило АТВ с неустановен водач. Загубвайки контрол над него водачът блъска 30-годишната пешеходка М.О. от Стара Загора. В резултат на уадара жената е получила фрактура на таза.

Разкрити престъпления
На 26 юли в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал от 44-годишна жена, която заявила, че при напущане на работното си място – централата на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” в с. Медникарово Г.А. на 38 години е изнесъл два броя термодатчици на обща стойност 400 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Във връзка с отразено съобщение за кражба на куче от база в кв. “Голеш”, при която ниезвестно лице отне немска овчарка, собственост на 51-годишен старозагорец, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършителят на кражбата е Б.М. на 54 години от Стара Загора. Кучето е открито в обора на Б.М. в с. Колена, след което е предадено на собственика му.

На 26 юли във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 49-годишен старозагорец, който заявил, че от складова база в Стара Загора неизвестно лице противозаконно е отнело автомобила му “Фиат Пунто”. Малко по-късно мъжът открил автомобила си в района на складовата база с повреди по лявата му предна част. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършителят е С.Й. на 30 години от Стара Загора. Същият е настанен в заведението за отрезвяване.

Кражби
На 27 юли в полицейскто управление в Казанлък е получен сигнал от 51-годишен казанлъчанин, който заявил, че на същата дата неизвестно лице е проникнало в дома му и е извършило кражба от там на около 33 г златни накити. Образувано е досъдебно производство.

На 27 юли в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за това, че неизвестно лице е проникнало през незатвоерн прозорец на апартамент в Стара Загора и е извършило кражба от там на два златни синджира и брачна халка, собственост на 31-годишна старозагорка.

Измама
На 26 юли във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 82-годишна старозагорка, която заявила, че на домашния й телефон се е обадило непознато лице,представило се за доктор Тодоров и съобщило, че дъщеря й си е счупила крака. Трябвало да се направи операция, която струвала 9000 лв. Възрастната жена предала на непознато лице сумата от 4000 лв.

Бързо полицейско производство
На 29 юли е започнато бързо полицейско производство срещу Г.Х. на 27 години от с. Дъбово за това, че по бул. „Цар Симеон Велики” в Стара Загора управлява лек автомобил “Опел Тигра” под въздействието на алкохол. Водачът е тестван с дрегер, който отчел 3,00 промила.

Други
На 28 юли в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал от 33-годишна жена от Гълъбово, която заявила, че съседът й А.А. на 38 години стреля по прозорците на втория етаж на дома й. В следствие на стрелбата А.А. е счупил два от тях, както и скамейката, намираща се пред дома им, деформирал е метални орнаменти на пътната врата и е отправил обидни думи и заплахи към семейството на жената. А.А. към момента се е укрил. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#nocshare button

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн