Претърсвания в частни домове откриха муниции и фалшиви документи за пред ТЕЛК

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления
Органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършиха претърсване в обитаваното от Т.Д. на 40 години от с. Оряховица жилище, намиращо се на територията на с. Могила, при което оттам са иззети кутия с капси за ловни патрони, платнена торбичка със сачми, 40 ловни патрона кал.12, 9 ловни патрона кал. 16, газов пистолет без пълнител, незаконно притежаван, пластамосова кутийка с ловни сачми, два саморъчно направени приклада, самоделна машина за пълнене на ловни патрони, самоделна дървена ложа и др. По случая е образувано бързо производство. Т.Д. е задържан за срок до 24 часа.

На 10 юли под надзора на Районна прокуратура Стара Загора полицейските служители от РУП – Казанлък извършиха претърсване в домовете на П.Б. на 38 години от Казанлък и С.А. на 53 години от с. Долно Изворово с цел документирането на престъпна схема за изготвяне и ползване пред регионалната картотека на медицинска експертиза при РЗИ – Стара Загора на неистинска медицинска документация с цел снабдяване на лица с експертни решения на ТЕЛК. При претърсването са иззети преносим компютър, здравни книжки, медицински направления, епикризи, амбулаторни листове и др. Двете жени са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Кражби
На 10 юли в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 53-годишен казанлъчанин, който заявил, че неизвестно лице е проникнало във вилата му, намираща се в местността „Старите лозя” и е извършило кражба оттам на 50-метров многожилен монофазен кабел, инструменти и печка тип „Чудо”.

На 10 юли във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за това, че неизвестно лице е повредило стъкло на врата на помещение, намиращо се на ул. „Св. Княз Борис” в Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 юли във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 43-годишен старозагорец, който заявил, че от паркирания му на паркинг пред голям магазин в Стара Загора л.а. „Ленд Роувър” неизвестно лице е извършило кражба на лаптоп.

ПТП
На 10 юли по път II-66 в посока иток-запад се е движил мотоциклет „МБХ ХТ600Р”, управляван от 27-годишен жител на с. Спасово. До разклона за с. Плодовитово поради движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над управлението на мотора и пада извън пътното платно, вдясно по посока на движението. От удара е получил фрактура на левия крак.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

spodelime


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн