Разследват смъртта на 1-месечно бебе в с.Помощник, водач загина на “Тракия”, заловиха на място крадци на череши и други крими новини

STZAGORA.NET
Във връзка със започнато досъдебно производство по описа на РУП – Харманли относно настъпила смърт на едномесечно бебе от с. Помощник, е извършен оглед в дома на починалото дете от разследващ полицай от Районното управление в Гълъбово. Извършена е аутопсия в Съдебна медицина – Хасково, където е установена черепно-мозъчна травма и кръвонасядания в коремната и бъбречна област на детето. Съвместно със служители на РУП – Харманли са проведени оперативно-издирвателни мероприятия и беседи, включително и с родителите на детето. Работата по случая продължава.

Разкрити престъпления
На 22 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 36-годишен старозагорец, който заявил, че от черешовата му градина, намираща се в местността „Баритна мина” се извършва кражба на череши. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, който задържа извършителите, заедно с намиращите се у тях 90 кг череши. Това са: П.А. на 55 години от Стара Загора, К.К. на 29 години и Ж.Г. на 59 години – и двамата от Стара Загора.

На 22 юни на път I-5 в посока Стара Загора – АМ „Тракия” близо д с. Бъдеще е спрян за проверка л.а. „Рено Меган”, управляван от Д.Д. на 32 години от Гълъбово и негова спътничка в автомобила Д.Д. на 24 години от Стара Загора. При проверката в автомобила са открити и иззети 20 стека цигари без бандерол от марката „My way”. извършени са последващи претърсвания в апартамент в кв. „Казански” и в гараж, от където са иззети 20 080 къса цигари без бандерол от горепосочената марка. Двамата са задържани в Първо РУП – Стара Загора за срок до 24 часа.

Във връзка с отразена кражба. при която неизвестно лице бе проникнало в дома на 57-годишна старозагорка и бе отнело от там 10 долара, полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършителят е 39-годишният С.С. от Шумен. Същият е задържан за срок до 24 час. Работата по документирането на престъпната дейност на лицето продължава.

На 22 юни в РУП – Чирпан е получен сигнал от 35-годишна жителка на с. Плодовитово за това, че фургона й с навес към него, предназначен за търговия на зеленчуци гори. В резултат на пожара са нанесени минимални щети на навеса пред фургона. От проведените оперативни мероприятия, полицейските служители от РУП – Чирпан установиха, че извършителят е 31-годишната Р.П. от с. Плодовитово. По случая е образувано досъдебно производство.

Кражби
На 22 юни в РУП – Чирпан е получен сигнал от 42-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба на два кошера от пчелин, намиращи се до с. Димитриево.

На 22 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 29-годишне мъж от Смолян, който заявила, че от мобилна станция, намираща се в с. Змейово, неизвестно лице е отнело 500 л дизелово гориво от резервоара.

На 22 юни във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от жител на с. Юлиево за това, че предното панорамно стъкло на паркирания на паркинг л.а. „Мерцедес” е пукнато. На място е установено, че неизвестно лице е хвърлило пластмасова кофа с камък в нея върху автомобила.

На 23 юни в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал от жител на село Братя Даскалови, за това, че неизвестно лице е проникнало в стопанска постройка към къщата му е отнело от там ел. двигател, демонтиран от фуражомелка.

ПТП
На 23 юни около 15:50 ч по АМ „Тракия” в посока запад се е движил л.а. „Ауди А4”, управляван от 27-годишен мъж от Димитровград. По време на движението си на км 157 водачът на автомобила губи контрол над управлението и се блъска вляво по посока на движението си в предпазната мантинела. В резултат на удара 27-годишният мъж загива на място. Возещата се на предната дясна седалка 25-годишна жена, също от Димитровград, е без наранявания.

Бързо полицейско производство
На 23 юни е започнато бързо полицейско производство срещу 48-годишния И.Н. от Казанлък за това, че по ул. „Ген. Скобелев” в Казанлък управлява л.а. „Форд Мондео” под въздействието на алкохол. Тестът с дрегер на водача е отчел 1,45 промила.

На 22 юни около 04:50 ч срещу централния вход на жп гарата в Стара Загора е спрян за проверка л.а. „Опел Вектра”, управляван от А.И. на 37 години от Стара Загора. Водачът на автомобила е тестван с дрегер, който е отчел 2,52 промила.

На 23 юни е започнато бързо полицейско производство срещу 29-годишния С.М. от Козлодуй, за това, че управлява автомобил след употребата на алкохол. тестът на водача с дрегер е отчел 1.79 промила.

Бързо полицейско производство е започнато срещу 43-годишния И.А. от Стара Загора за това, че управлява л.а. „Хюндай Лантра” в Стара Загора след употребата на алкохол. При тестването на водача с техническо средство, дрегерът отчел 1,29 промила.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн